Hirdetés

A Star Citizen készítői szerint teljesen alaptalanul perli őket a Crytek

|

Nyilvánosságra kerültek a Roberts Space Industries és a Crytek közötti per legújabb dokumentumai, ami szerint a Star Citizen készítői gyakorlatilag körberöhögték a CryEngine készítőit.

Hirdetés

A Crytek is készül egy érdekes játékkal a Hunt: Showdown személyében, de nem csak emiatt beszéltünk róluk az utóbbi hónapokban, hanem a Star Citizen készítői elleni perük miatt is. Ennek kapcsán új fejlemények vannak, ugyanis nyilvánosságra került egy beadvány, amiben a Roberts Space Industries képviselői arra kérik a bíróságot, egy az egyben ejtsék az ügyet.

Hirdetés

Az érveik rövid összefoglalójában azt állítja a RSI, hogy a Crytek egyszerűen publicitást keresett és nem volt semmilyen jogalapjuk a Star Citizen mögött álló cégek beperlésére. Állításuk szerint emiatt nem tették közzé (de még a bíróságnak sem adták oda) a két társaság közötti megállapodást, ami egyértelműen tisztázza, hogy a CryEngine készítőinek egyik panasza sem állja meg a helyét. A dokumentumban idézik is a szerződést, ami a Crytek korábbi állításaival ellentétben nyíltan kimondja, hogy a Star Citizenhez "és a hozzá kapcsolódó űrharc-játékhoz, a Squadron 42-höz" licencelik a motort, ahogy szerintük az exkluzív szó használatát is szándékosan kicsavarták a vádlóik.

Chris Roberts cége szerint nem arról volt szó, hogy kizárólag a CryEngine-t használhatták, hanem arról, hogy exkluzív jogokat adott nekik a Crytek a technológiához. Ráadásul a két fél közötti szerződés a jelenlegi ügyhöz hasonló kártérítéseket eleve kizárta, így szerintük mielőbb, egyértelműen ejtenie kéne az ügyet a bíróságnak. Igaz a bíróság álláspontját egyelőre nem ismerjük, de ha igaz, amit az RSI állít, akkor a Crytek csúnyán fel fog sülni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)