Hirdetés

Star Trek Online - Történelem és Klingon agresszió

|

Két új, a Star Trek Online MMO-hoz kapcsolódó videó került fel a világhálóra.

Hirdetés

Bevallom, sosem értettem, miért gyilkolja egymást verbálisan a Star Trek és a Star Wars tábora. Nem fér meg a kettő egymás mellett? Vagy ez már tipikusan a két dudás, egy csárda esete lenne? Nem hinném, inkább vélem úgy, hogy mindez az emberi természetre vezethető vissza. Ha fajunk képviselői közül egy helyen kettőnél több gyűlik össze, akkor már rögtön pártot alapítanak, valaki pedig ellenzékbe szorul. Elrágódnék még egy darabig a témán, de most nem ezért ragadtam billentyűzetet.



Mint ismeretes, a Cryptic Studios és az Atari tervei szerint valamikor jövőre berobban az MMO-k piacára a Star Trek Online. Hogy mekkora sikerre hivatott, azt korai lenne megbecsülni. Hiába a nagy rajongótábor, ha a játék végeredményben nem elégíti ki a felmerülő igények többségét (pl. Star Wars Galaxies).
Nos, a Star Trek Online 2409-ben, vagyis 30 esztendővel a tizedik mozifilm, a Nemesis eseményei után játszódik. Ebből ugyebár az következik, hogy a játék semmilyen módon nem kapcsolódik majd a J.J. Abrams-féle Star Trek mozifilm új, alternatív történelméhez.



Shinzon halála után nem ért véget a Romulan-Reman polgárháború. Utóbbiak saját életteret követelnek maguknak, saját kontinenst, vagy még inkább egy planétát. A konfliktusban rejlő lehetőséget megszimatolja a Klingon vezetés, és úgy dönt, hogy visszaszerzi a korábban elvesztett területeit, ezért megtámadja a gyengélkedő Romulán birodalmat. Harcias természetüknek köszönhetően redős fejű barátaink még a Gorn birodalmat is magukra rántják, így pedig már két fronton kénytelenek háborút vívni. A Föderáció mindeközben azt teszi, amit az ENSZ napjainkban, szavakban elítéli az agressziót, de ennél nem megy tovább. A folytatást minden bizonnyal megismerjük a következő történelemórán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)