Hirdetés

Star Trek - Ütős lehet, mint Spock logikája

|

A 2009-es Star Trek reboot méltó volt a nagy elődhöz, de vajon a játék is az lesz?

Hirdetés

A Star Trek legújabb játékváltozatát 2011. júniusában jelentették be, akkor még 2012-es megjelenési dátummal, de ezt később 2013-ra módosították.

Az eddig alcím nélküli Star Trek játék stílusa külsőnézetes akció lesz, kooperatív móddal megfejelve. A két főszereplő Kirk kapitány és Spock parancsnok, akiket az igazi színészek szinkronizálnak majd, Chris Pine és Zachary Quinto. Ezen felül a 2009-es film eredeti zeneszerzője, Michael Giacchino is közreműködik a játék készítésében, ebből is látszik, hogy adnak a minőségre a fejlesztők.

Ráadásul a történetet az a Marianne Krawczyk jegyzi, aki a God of War szériával már BAFTA-díjat is nyert, ez is bizakodásra adhat okot. A játék a Star Trek és az idén júniusban érkező folytatás, a Star Trek Into Darkness között játszódik majd. Az első küldetésben Kirk és Spock egy megszállt kutatóállomást derít fel, ahol tudósok egy új vulcani kolónia megvalósításán fáradoznak. Valami azonban rosszul sült el, és egy féregjáraton keresztül nem várt vendégek érkeztek: az ellenséges gorn faj tagjai.

 

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, nem 1967-ben láttam először ezeket a gyíkszerű lényeket, de abban biztos vagyok, hogy Ti is találkoztatok már valamilyen formában Kirk kapitány epikus birkózásával az óriásgyíkkal. Nos róluk van szó, ők a gorn faj képviselői, viszont a játékban nem ilyen komikusan fognak kinézni, ráadásul 15 féle különböző fajtájukkal is találkozhatunk majd.

Attól függően, melyik szereplőt tiszteljük meg irányításunkkal, más-más játékelemekkel találkozhatunk majd, Spock például képes lesz a híres vállcsípésére is, amivel majdnem mindenkit képes leteríteni egy pillanat alatt. A küldetések során nem csak az ellenfelet kell leamortizálnunk, hanem kisebb-nagyobb fejtörőket is meg kell majd oldanunk a továbbjutás érdekében, sokszor együttműködve partnerünkkel. Ezen felül űrcsatákban is részt vehetünk, miközben egyikünk a fotontorpedókkal, másikunk a lézerekkel szórhatja az áldást.

Érdemes még megjegyezni, hogy nem csak gyilkolás lesz a feladatunk, sőt, a játék jutalmazza majd az ember- és idegenbarát megoldásokat: a fézereket kábító fokozatra kapcsolva például nem kell majd ártatlan vulkániakat eltennünk láb alól, amikor a túlélésünk lesz a tét (igen, lesz ilyen jelenet is!). A trikorderrel pedig a Batman: Arkham Asylum és Arkham City detektívmódjához hasonlóan környezetünket is tüzetesebben megvizsgálhatjuk majd, ezáltal hasznos információkat megtudva.

Mindezek alapján szerintem bizakodhatunk, úgy tűnik, a fejlesztő Digital Extremes munkatársai tényleg odafigyelnek a játékra, és nem csak egy felejthető filmadaptációt készítenek. A Star Trek játékváltozata április 26-án érkezik PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, az ígéretek szerint 15 órás játékidővel, kooperatív móddal és 3D támogatással.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)