Hirdetés

Star Wars 1313 - a Disneynek nem kell

|

Már a Star Wars 1313 márkanévre sem tart igényt a Disney, ezzel pedig gyakorlatilag a remény utolsó szikrája is kihunyt.

Hirdetés

Azzal, hogy a Disney tavaly áprilisban felvásárolta a Lucasfilm, majd felszámolta a hozzá tartozó LucasArts-ot, egyúttal kifogta a szelet a szebb napokat is megélt kiadó egyik legizgalmasabb projektjének vitorlájából. A Star Wars 1313 Boba Fett karaktere köré épült volna, és végre egy olyan játékot kaptunk volna, amelyiktől a szerencsétlen gunganek és ewokok legalább olyan idegenek, mint a dalra fakadó jedik.

 

Sajnos az erő nem volt a szélnek eresztett fejlesztőkkel - akik utóbb egy Kickstarter projektben kerestek vigasztalást -, és a Star Wars jogokat licencelő EA sem karolta fel a Star Wars 1313-at, holott a Dead Space trilógiát jegyző Visceral Games akár be is fejezhette volna. Hiába tarolt a 2012-es E3-on, a Disney nem tart igényt a játékra. Ennek ékes bizonyítékaként már a Star Wars 1313 márkanév védettségét sem hosszabbította meg, ami az Egyesült Államok szabadalmi és védjegyhivatalának állásfoglalása szerint mostantól lényegében gazdátlan.

Marad hát nekünk a free2play Star Wars: Attack Squadrons, de szerencsére néhány ígéretesebb SW-cím is elkezdett alakot ölteni, amelyek között nyitott világú alkotás ugyanúgy megtalálható, mint multiplayer központú FPS (Star Wars: Battlefront).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)