Hirdetés

Star Wars Battlefront 2 - az EA a Disney miatt kapcsolta ki a mikrotranzakciókat?

|

Megeshet, hogy valójában a Star Wars jogait birtokló Miki egeres vállalat pirított rá az EA-re.

Hirdetés

Hatalmas botrány kerekedett a Star Wars Battlefront 2 elharapódzó mikrotranzakciójából, amit az EA azzal oldott meg, hogy átmenetileg lelőtte a funkciót. Csakhogy egy jelentés szerint a rajongók nem a vállalatnak köszönhetik a villámmegoldást, hanem a Disney-nek.

Hirdetés

Most több forrás is azt állítja - többek között a Wall Street Journalnek, a VentureBeatnek és az MP1st-nek nyilatkozva -, hogy valójában az Electronic Arts nem magától döntött úgy, hogy ideiglenesen szünetelteti a valódi pénzes in-game vásárlásokat, hanem a Star Wars jogokat birtokló Disney kötelezte őket erre. A vállalat megelégelte az egyre nagyobb negatív visszhangot és jelezték partnerüknek, hogy mielőbb változtassanak az üzleti politikájukon, mert akkora a felháborodás, hogy az már a franchise-t veszélyezteti - a vezérigazgató, Bob Iger állítólag személyesen kereste fel az illetékeseket az EA-nál és intézkedett az ügyben. 

Teljesen érthető a Disney álláspontja, hiszen a Star Wars: Az utolsó Jedik pár hét múlva mozikba kerül és komoly terveik vannak a jövőre nézve is (lásd a Han Solo mellékszálat és a Star Wars 9-et), így nem tenne jót a botrányokkal, például rendezőváltásokkal amúgy is sújtott franchise-nak, ha tovább romlana a megítélése. Azóta egyébként már petíció is indult, hogy a Disney szakítson az EA-vel, amit eddig több mint 8 ezren írtak alá. Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)