Hirdetés

Star Wars Battlefront, még több Fallout 4 és rengeteg kipróbálható játék - mi történt a héten?

|

Az elmúlt napokban egy messzi-messzi galaxis szippantotta magába a játékvilág nagy részét, de azért nem csak a Star Warsról szóltak a hírek ezen a héten sem.

Hirdetés

Mivel november van, a játékiparban nagyjából annyi esemény van, mint egy brazil szappanopera négy évadában összesen, de azért megpróbáljuk összeszedni, mik voltak a legizgalmasabb hírek és a legnagyobb botrányt kavaró témák az elmúlt héten.

Mindenek előtt viszont kezdjük a Hype-pal, amiben HP ugyan csak a hét első felének történéseiről mesélt nektek, de szerencsére szerda óta nem jelentették be sem a GTA VI-ot, sem a Warcraft 4-et, úgyhogy viszonylag jól megúsztuk, hogy előre kellett hoznunk a felvételt.

Hoth Dog mustárral

A prímet érthető módon a hónapok óta rajongók tömegei által várt Star Wars Battlefront vitte, aminek nem csupán a viszonylag nagy szórást mutató első értékeléseit, hanem egy elég idegesítő hibáját és az eddigi néhány nap játék legszebb megörökített pillanatait is láthattuk. A megjelenést egyébként nem kis csinnadratta kísérte, itthon például az 576 KByte az egyik boltját is teljes Star Wars-díszbe öltöztette, és jó néhány Star Wars-témájú ereklyét is kiállítottak, ezeket még egy jó darabig megnézhetitek. Persze nem mindenkinek volt teljes az öröme a Star Wars Battlefront megjelenése kapcsán, erről egy szókimondó írásban elmélkedett daev barátunk, amivel sok hozzá hasonlóan fanatikus SW-rajongó frusztrációjának adott hangot.

Persze az EA már a folytatásokat tervezi, amik hasonlóan a most megjelent DICE-játékhoz hasonlóan nem kicsit fognak profitálni a Disney által újra felélesztett Star Wars-hype-ból, amit a héten egy újabb rövid előzetessel fokoztak, és azért a rajongók is kiveszik belőle a részüket.

Boston nem ereszt

A megjelenés hetének elmúlása persze nem azt jelenti, hogy kifogytunk volna a Fallout 4-gyel kapcsolatos beszédtémákból. Röpke hatvan óra játék után Mocsy is ítéletet mondott a játék felett a GS nevében, és míg ő már végigvitte a játék történetét, kiderült, sokan még a 111-es Vautból sem merészkedtek elő. A Fallout 4 rajtja óta eltelt időt persze a legtöbben a játék tanulmányozásával töltötték, az ő áldozatos munkájuknak hála pedig nem csak igazi sztárokat faraghatunk a karakterünkből, hanem azt is megtanulhatjuk a hasznos tippjeikből, hogyan lehet a bázisainkból kacsalábon forgó poszt-apokaliptikus palota. Dogmeat pedig továbbra is hihetetlenül hasznos (kivéve, mikor belerohan a csapdákba, amit épp hatástalanítanánk).

Míg az a videó, ami a Fallout 4 mítoszairól deríti ki, hogy igazak-e, sokak kedvence lett, addig a Bethesda által átalakított párbeszédrendszer annyira nem, így elég népszerű lett a mod, ami konkrétan elárulja, mit is mond a karakterünk, ha egy adott opciót választunk. A héten ezek mellett voltak, akik kincsekre leltek a Fallout 4-ben, de voltak olyanok is, akik maguk készítették el azokat a játékon kívül.

Mindent kipróbálunk!

A héten több bétának, vagy más lehetőségnek is igen megörültünk, amikor még megjelenés előtt álló játékokat próbálhatunk ki. Egyrészt ott lesz a Rainbow Six Siege nyílt bétája a játék megjelenése előtt, a Ubisoft viszont még ennél is nagyobb örömet okozott azzal, hogy a Tom Clancy's The Divisionbe is belenézhetünk a PlayIT-en. Már csak valamilyen kifogást kell találnom, hogy elosonhassak kicsit a GS-standtól. Ezek mellett elindult a Smite alkotóinak új játéka, a Paladins bétatesztje is, ez viszont még várhat, ugyanis sokaknak csak egy hétvégéje van kipróbálni az Overwatchot, amiről egyébként egy izgalmas előzetesünk is van, szintén Mocsy tollából.

A hype-hegyen túl

Természetesen nem csak a fenti három témát ragoztuk unalomig, hanem akadtak más érdekes hírek is a héten, szórakoztatóak és kevésbé vidámak egyaránt. A szokásoshoz képest bőségesen akadt Tomb Raider-hírünk például, ugyanis azon kívül, hogy Larával van tele a frissen megjelent novemberi GameStar magazin, kiderült az is, ki rendezi majd az új TR-filmet. Megnézhettük azt is, mennyi lehetséges a valóságban a Tekken harci mozdulatai közül, ahogy azt is, hogyan fest a Friday the 13th játék.

Megünnepeltük a Half-Life 2 megjelenésének évfordulóját, szomorkodtunk egy sort a Deus Ex: Mankind Divided csúszásán, majd hogy helyrehozzuk a kedvünket, nevettünk egy keveset a kínai hamisítványokon a PC Worldös kollégákkal, majd az egészet leöblítettük egy mókás easter eggel a Call of Duty: Black Ops III-ból.

Nos, ezek voltak a hét hírei, engedelmetekkel én ezzel  le is teszem a lantot és megyek még egy kicsit Overwatchozni, amíg még tehetem. Egyébként is ideje lenne már megtanulnom Tracerrel játszani, hogy az emberek fülébe kiálthassam, hogy "Cheers loves, vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)