Hirdetés

Star Wars Battlefront, Uncharted 4 és az Arkham Knight botrány - mi történt a héten?

|

Két héttel az E3 után még mindig nem pihen a játékipar, bár ezen a héten leginkább a botrányoktól volt hangos az internet. Csak úgy kapkodtuk a fejünket, ha valami kimaradt, most pótolhatjátok.

Hirdetés

Már javában zajlik az uborkaszezon, az internetet böngészve is csak néhány ördögszekeret fújt elénk a szél az elmúlt napokban, úgyhogy a hét elején flipflop papucsban és szolidan kigombolt hawaii ingben indultunk a strandra, ahol egy fél kókuszhéjból szürcsöltük a koktélokat, miközben a lenge öltözetű lányok tátott szájjal hallgatták, ahogy arról beszélgetünk, mennyivel is nőtt a Feral Druid dps-e az új WoW patch-nek köszönhetően. Se.

Bár új játékok valóban nem jelennek meg olyan rendszerességgel, mint ahogy szeretnénk (legalábbis nem olyanok, amelyek év játéka díjra pályáznak), azért ilyenkor is bőven van mivel múlatnunk az időt. Ebben a dög melegben nincs is jobb, mint ötkor kimenni a szökőkúthoz, ahol természetesen daev már vár a friss és ropogós GS Hype aktuális adásával.

A filmes csapat természetesen éjt nappallá téve dolgozik, hogy a GS Plusz videók mellett a GameStar tábori készülődés is megfelelően legyen megörökítve. Két hét múlva ilyenkor már a Velencei tó partján isszuk majd a... akarom mondani pörgetjük majd a League of Legends meccseket.

A csillagok háborúznak,  a rajongók meg háborognak

A hét sztárja egyértelműen a Star Wars Battlefront volt, amiről rengeteg kis infómorzsát sikerült összekapargatunk. Egyrészt elindult a zárt alfa, amelyből érkeznek is a 4K-s képek (tessék értük ide meg ide kattintani), másrészt a DICE és az EA is egyre több dolgot árul el azzal kapcsolatban, hogy mit lehet és mit nem a játék végleges változatában.

Persze eszünk ágában sincs elhamarkodottan ítélkezni egy még meg sem jelent játék felett, de azért picit sajnáljuk, hogy AT-AT-t nem vezethetünk majd, a Halálcsillag - mint játszható helyszín - hiánya pedig kihagyott ziccernek tűnik. Reméljük azért egy DLC-ben csak bezsúfolják majd valahogy. Az mindenesetre megnyugtató, hogy nem csak egy újabb Battlefieldet kapunk rohamosztagosnak álcázva.

Nathan Drake magyar hangja: Hollósi Frigyes

A különböző Con-okra nemcsak azért éri meg eljárni, mert sok az egy szál tangában lófráló cosplay-es lány, hanem azért is, mert az ember találkozhat azokkal a színészekkel, akiknek annyi fantasztikus pillanatot köszönhet az egész videojátékos ipar. A Nathan Drake-et szinkronizáló Nolan North például a MetroConon ült le dumcsizni a rajongókkal, és ha már ott járt, el is fecsegett néhány dolgot.

A színész nemcsak az Uncharted 4 kulisszái mögé engedett betekintést, de arról is beszámolt, hogy a Naughty Dog minden kétséget kizáróan dolgozik a The Last of Us folytatásán, illetve hogy a csapat korábbi kreatívja, az immár a Visceral csapatát erősítő Amy Hennig bizony a készülő Star Wars játékba is átemeli majd az Uncharted életérzést. Bár ezt már nem North, hanem a Naughty Dog egyik fejlesztője árulta el, kiderült, hogy az Uncharted 4 esetében 30fps-re gyúrnak a srácok, de lehet, hogy a többjátékos módra összejön a 60 is.

 

Alfred, húzzon ki a csávából!

Hogyan produkálhatja az év legjobb rajtját egy olyan játék, amit egy héttel később le kell szedni a boltok polcairól, nehogy a feldühödött rajongók fáklyákkal vonuljanak a Warner Bros. székháza ellen? A Batman: Arkham Knight PC-s portja egy újabb szöget vert az előrendelések koporsójába, de a mai marketing kampányokat ismerve félő, hogy ez sem tántorítja majd el a rajongókat attól, hogy több millióan rendeljék elő a következő Assassin's Creed vagy Call of Duty részeket. A kiadó állítólag már hónapokkal ezelőtt tudott a problémákról, de hogy mi az igazság, azt valószínűleg sosem tudjuk meg. Batman bizonyára nem boldog.

 

Nah azért a konzolos változat sem hibátlan, a PS4-es változat is kapott egy patch-t, de ott közel sem ekkora a baj. Amíg várunk a PC-s változat kijavítására (na meg a Batgirl DLC-re), játszhatunk azzal a játékkal, amit egy indie stúdió ajánlott fel a pórul járt vásárlóknak. Ha sikerül kikupálni a játékot, valószínűleg annak a modnak is jobban örülünk majd, ami játszhatóvá teszi a játék összes karakterét.

Make love, not console wars!

A Sony - Microsoft tengelyen is zajlott az élet mostanában, mindkét vállalat múltjából és jelenéből is előkerült pár érdekes részlet. Az egyik legérdekesebb pletyka, hogy a Microsoft felvásárolná az AMD-t, de ezt természetesen ezidáig egyik fél sem erősítette meg. Ez mondjuk erősen felboríthatná a következő konzolgeneráció sorsát, a redmondi cég minden bizonnyal elég domináns pozícióba kerülhetne. Nem úgy, mint 2007-ben, amikor a Red Ring of Death botrány majdnem maga alá temette az egész Xbox brandet. Eközben a PC-s vonalon kiderült, hogy július végén nem mindenki kapja meg a Windows 10-et, az Internet Explorer utódját azonban már most szabadon kipróbálhatjuk.

A Sony egy jópofa ajándékkal ünnepelte volna a PlayStation Plus ötödik szülinapját, a bulit azonban egy kicsit beárnyékolta, hogy közben lehaltak a szerverek. Sebaj, pár nap múlva itt a júliusi kínálat, majd az ingyen játék mindenkit kiengesztel. Közben egy kukából előkerült egy Sony PlayStation SNES, amit a Nintendóval közösen dobtak volna piacra, de végül nem lett belőle semmi. Pedig elég menő

 Futottak még...

Körbenéztünk a magyar Youtube háza táján, ami mostanság elég menő dolog, még ha a videósok nem is keresnek annyit, mint PewDiePie. A Doom zenéje 20 év után is büntet (mondjuk nem annyira, mint a Predator, aki épp most került be a Mortal Kombat X-be), reméljük az épp készülő epizódét is ennyire eltalálják majd. 

Az agresszív videojátékok ellen kampányoló szenátort 20 évre sittelték le (na nem ezért, hanem mert fegyvereket csempészett a maffiának, de ez már más kérdés), így egy jó darabig most nem piszkál minket. Ő legalább annyira szemtelen volt, mint az a srác, aki besurrant egy játékfejlesztő csapathoz és kileste, min is dolgoznak.

Annyi mindenről írnék még, de hát minden jónak vége szakad egyszer. Ennek az összefoglalónak speciel most. Nem is maradt más hátra, minthogy egy kilométerekről is felismerhető ciccenés kíséretében könnyes búcsút vegyünk ettől a héttől, és a szomszédok vasárnap esti pihenését megszakítva belekiabáljuk az éterbe, hogy "Vegyetek GameStart!" 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)