Hirdetés

A Star Wars erőtérpajzsát fejleszti a Boeing

|

Tetszettek a Baljós Árnyakban látott gigantikus erőterek, amelyek a gungan sereget védték? A Boeing repülőgépgyár legújabb szabadalma hasonlóképpen fog működni.

Hirdetés

Személy szerint teljesen meg vagyok győződve arról, hogy már egy ideje elindultunk a sci-fi világokban látott szájtátós technikai eszközök megvalósításának rögös ösvényén. A folyamat egyre csak gyorsul és gyorsul, amikor pedig olyan dolgokról szerzünk tudomást, mint a Boeing repülőgépgyár újdonsült megoldása, akkor mindig megerősítést nyer bennem a saját feltételezésem. Mindenesetre biztos, hogy a közlekedésbiztonságra pozitívan hat majd a Star Wars filmekben látott erőterekhez hasonló lézerrendszer.

A szerkezet tulajdonképpen egy lézeres szenzor lesz, és bármilyen olyan érzékelt erőhatás esetén működésbe lép, ami károsítaná a járművet. Lényegében arról van szó, hogy az ártó szándékú erő irányába, biztonságos távolságba plazmafelhőt gerjeszt a lézersugár, az ionizált levegő pedig annyira eltér a környezettől fizikai tulajdonságokban, hogy egyszerűen elnyeli az erőhatás jelentős részét, és csupán a töredéke fog hatni a járműre. Ha videón is látni akarjátok a működési elvet, akkor lentebb megleshetitek, mit főztek ki a Boeing mérnökei. 

A rendszer annyira flexibilis, hogy tulajdonképpen bármilyen közlekedési járműre felszerelhető, ezért a jövőben nem csupán repülőn, hanem hajókon, szárazföldi járműveken, sőt, akár épületeken is láthatjuk majd. Ha lesz egy saját speeder-em, biztos vétel!

 

  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)