Hirdetés

Star Wars Jedi: Fallen Order előzetes - minden, amit tudunk és szeretnénk

|

Összeszedtük a legfontosabb infókat a Respawn készülő játékáról, de ami talán a legfontosabb: ismét fénykardot ránthatunk!

Hirdetés

A tegnapi EA Play során végre valahára megtudtunk pár érdemi dolgot a Titanfall készítőinek régóta bejelentett Star Wars-játékáról, amiből egyelőre még bármi kisülhet, az eddigiek alapján van okunk várni a címet.

Hirdetés

Mikor játszódik a Star Wars Jedi: Fallen Order?

A Star Wars Jedi: Fallen Order cselekménye nem sokkal a filmes saga harmadik epizódja, a Sith-ek bosszúja után veszi kezdetét. Bizonytalan idők sújtják a galaxist, a titokban Sith Nagyúrként tevékenykedő Palpatine szenátort császárrá kiáltották ki, első intézkedése pedig a jedi lovagok azonnali felszámolása, az emlékezetes 66-os parancs volt. A Régi Köztársaság megmaradt hívei mindeközben igyekeznek valahogy rendezni soraikat, a Galaktikus Birodalom viszont szüntelen vadássza és gyilkolja a Jedi Rend maradék túlélőit. Ahogy az kiderült, a játékosok egy padawan bőrébe bújva igyekeznek majd egyensúlyt hozni az Erőbe.

A Respawn fejese, Vince Zampella elárulta, hogy a Fallen Order történései egy "sötét korszakban" fognak zajlani, a játékosok pedig valószínűleg egy, a 66-os parancsot túlélő Jedi tanoncot karakterét veszik majd irányításuk alá. Ennél többet a sztoriról jelenleg nem tudunk, viszont a Respawn választott korszaka enged néhány következtetésre. A szinte garantáltan szerephez jutó klónhadsereg mellett Darth Vader az Erőre érzékeny különítménye, az Inkvizítorok is tiszteletüket tehetik a játékban, akik kifejezetten a Jedik eltakarítására lettek kiképezve.

Ismerős arcok? Jöhetnének!

Természetesen számos meglepetés szereplő felbukkanására is van esély, olyan nevekre számíthatunk, mint Obi-Wan Kenobi vagy Yoda, de még Leia hercegnő is szerepet kaphat a cselekményben. Abba már bele sem gondolunk, hogy mi lenne akkor, ha maga Darth Vader állná utunkat a játék utolsó pillanataiban, de persze ezek csak feltételezések abból kiindulva, hogy mikor is játszódik a történet. Nyilván nem érdemes előre innunk a medve bőrére, Stig Asmussen game director mindenesetre biztató dolgokat mondott:

Megígérjük, hogy minden körülmények között tisztelettel adózunk a Star Wars öröksége előtt, ez a hozzáállás pedig végigkíséri a játék készületeit is. A rajongó kivételes szintű minőségre számíthatnak a Titanfall fejlesztőitől, a Respawntól, stúdiónk elkötelezettségének pedig egy kiforrott és szórakoztató, úttörő játékmechanikákkal felvértezett grandiózus játék lesz a bizonyítéka.

Fényesebb a láncnál a kard

A játékmenetet illetően Vince Zampella megerősítette, hogy lehetőségünk lesz a fénykardforgatás művészetét is gyakorolni. Talán minden rajongóból előtört ennek hallatán a gyermeki lelkesedés, ezzel együtt pedig a Star Wars: Jedi Knightos élmények is a felszínre törtek, nem véletlenül kezdte el az internet máris a hasonlítgatást, holott még egyetlen képkockát sem láttunk a játékból. A kultikus szériához hasonlóan a Fallen Order is egy TPS-nézetű akciójáték lesz, ami azért nagy öröm, mert mára világossá vált, hogy a fénykardpárbajok messzemenően ebben a perspektívában működnek a legjobban. Azon sem lepődnénk meg, ha a Respawn a Titanfall fejlesztése során megszerzett tapasztalatokat itt is kamatoztatná majd, ami egy rendkívül folyékony, látványos mozdulatokkal és harcokkal telepakolt játékot eredményezhetne.

Nagy erőhöz nagy felelősség is társul (nyugodtan összemoshatjuk már ezt, mindkettő Disney), mi viszont piszkosul reménykedünk abban, hogy a lehető legnagyobb számú és változatosságú képességpalettával rúghatjuk nemesebbik felükön a Birodalmiakat. Mivel a történetet nagyon valószínűleg padawanként indítjuk, rögtön adódik a kérdés, hogy vajon feljebb léphetünk-e a Jedik ranglétráján, ezzel párhuzamosan pedig lehetőségünk lesz-e az Erő alaposabb megismerésére, avagy újabb képességek elsajátítására. Mivel Stig Asmussen úttörő játékmechanikákat ígért, talán nem is olyan irreálisak az elvárásaink.

Lőfegyveres harcról egyelőre még nem esett szó a Star Wars Jedi: Fallen Ordert illetően, a Respawn viszont bizonyította, hogy meglehetősen ért a lövöldék készítéséhez, a sugárvetők pedig a Star Wars univerzumának szerves részét képezték mióta világ a világ.

Nem akarjuk nagyon belelovallni magunkat a dolgokba, de nem túlzás azt mondani, hogy szinte minden Star Wars- és játékrajongó ki van éhezve egy mélyebb és komolyabb narratívával ellátott ütős címre, főleg a Visceral projekt kaszálása után. Az pedig már csak a hab lenne a tortán, ha mindez botrányok nélkül történne meg.

A Star Wars Jedi: Fallen Order várhatóan 2019 végén kerül a boltok a polcaira. Ti mit reméltek tőle? Minek örülnétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)