Hirdetés

Star Wars Jedi: Fallen Order előzetes - minden, amit tudnod kell!

|

Egy menekülő padawan, néhány mindenre elszánt sith, és számos gyönyörű helyszín - a Respawn Star Wars játéka egyelőre nagyon jónak tűnik.

Hirdetés

Sajnos nem vagyunk mostanában elárasztva történetközpontú Star Wars-játékokkal, és a Battlefront II kampányát sem köszöntük meg teljes szívvel. Ám a Titanfall sorozattal ismertté vált Respawn Entertainment műhelyében már majdnem elkészült a Star Wars Jedi: Fallen Order, aminek középpontjában a történet lesz, többjátékos módot egyáltalán nem is kap. A Star Wars Celebration során végre elárultak róla sok mindent, össze is gyűjtöttük, amit most tudni érdemes.

Hirdetés

A 66-os parancs után

Először 2016-ban hallhattunk a Star Wars Jedi: Fallen Orderről, de akkor még csak nagyjából annyi volt biztos, hogy készül a játék. Két évvel később, 2018-ban kiderült a címe is, illetve néhány alapvető tudnivaló. Ezt követően felröppentek még ilyen-olyan pletykák a Respawn alkotásáról, de a konkrét információkra egészen mostanáig kellett várni. 

A Star Wars Jedi: Fallen Order kicsivel A sith-ek bosszúja eseményei után játszódik, amikor is Palpatine elrendelte a 66-os parancs végrehajtását, vagyis megkezdődött a jedik módszeres kiirtása. Itt jön be a képbe a Cameron Monaghan által játszott Cal Kestis, aki padawanként a lehető legrosszabb időszakban igyekszik befejezni tanulmányait. Ő ugyan túlélte a 66-os parancsot, de a játék során egy olyan világban kell boldogulnia, ahol a Birodalom inkvizítorai folyamatosan vadásznak a még életben maradt jedikre.

A kaland elején Cal a Bracca nevű, eddig számunkra ismeretlen bolygón (a játékban több, vadonatúj helyszínt is megismerhetünk majd) tevékenykedik, hogy elbújjon a Birodalom elől, de egy szerencsétlen helyzet következtében kénytelen használni az Erőt, így pedig értelemszerűen lelepleződik. Kénytelen ismét menekülőre fogni, hiszen elég kemény arcok üldözik őt, de még közülük is kiemelkedik Second Sister, aki a hivatalos leírás szerint egy elit sith inkvizítor (ő szerepel a trailerben is, már rögtön a nyitóképen). A vadászok munkáját az úgynevezett Purge Trooperek segítik majd, akiket kifejezetten a jedik felkutatására képzett ki a Birodalom.

Ne bízz senkiben!

Persze nemcsak rosszfiúkkal találkozunk majd a galaxisban, hiszen több szövetségest is magunk mellé állíthatunk a kaland során. Ilyen lesz például Cere, akiről egyelőre még nem tudni sok mindent, csak annyit, hogy nem akar az életünkre törni (legalábbis eleinte). Ez pedig kifejezetten jó dolog. A játékban összebarátkozunk egy BD-1 nevű, apró droiddal is, hiszen a játék nem is lenne vérbeli Star Wars kaland, ha nem szegődne mellénk egy aranyos robot. A fejlesztők elmondása alapján ismerős arcokkal is össze fogunk futni, de nyilván nem részletezték, hogy pontosan kikkel.

A sztori ezek alapján érdekesnek tűnik, és bizakodásra adhat okot az is, hogy a fejlesztők a Star Wars történelmének egy sötét, nem túl vidám időszakába helyezték el a kalandot. Meg hogy hatan írják, köztük Chris Avellone. Gyakorlatilag már most elkönyvelhető, hogy egy komoly hangvételű, nagy valószínűséggel elég kegyetlen pillanatokkal tarkított játékot fogunk kapni ősszel.

Használd az Erőt!

A játékmenet kapcsán is kiderült néhány érdekesség. Harc közben jól meg kell fontolnunk a következő lépésünket, és nem annyiról szól majd az egész, hogy csapkodjuk a gombokat. Leginkább közelről fogunk odavágni ellenfeleinknek, ami érthető, hiszen egy fénykardot forgató jedit irányítunk, de az Erőt használva természetesen mindenféle különleges képességet is bevethetünk majd. Sőt, kombinálhatjuk is a kettőt, illetve bizonyos környezeti elemeket is kihasználhatunk egy összecsapás során, így meglepve ellenlábasunkat. Fénykardunk állandóan fejlődni fog, ahogy haladunk előre, de a játék ezen funkcióját még - nem meglepő módon - nem részletezte a Respawn.

A Star Wars Jedi: Fallen Order kreatív vezetője, Stig Asmussen elárulta, hogy a harc viszonylag könnyen megtanulható, de azért lesz mélysége is, így kellő gyakorlással igazi profivá válhatunk. A TPS nézetnek köszönhetően remélhetőleg elég látványos küzdelmeknek lehetünk szemtanúi. Habár a Respawn eddig csak FPS játékokat készített, remélhetőleg nem fog majd ki a srácokon ez az új nézőpont.

Már korábban kiderült, de érdemes felidézni, hogy nem lesznek mikrotranzakciók a játékban, és teljes egészében az egyjátékos élményre kerül a fókusz. Ez azért lehet érdekes, mert a játékot kiadó Electronic Arts már egy ideje szinte csak live service típusú alkotásokkal foglalkozik, tehát folyamatosan frissülő szolgáltatásokként tekint a játékaira. Így tehát különösen fontos, milyen fogadtatásban részesül a Respawn címe, hiszen ha sok pénzt hoz az EA konyhájára, elképzelhető, hogy a jövőben további, hasonló felépítésű játékok követik. Ennek pedig valószínűleg rengeteg játékos örülne.

Te hogyan vennéd?

Gyűjtői kiadásról egyelőre nem esett szó, azonban az alap változat mellett választhatunk egy Deluxe Editiont is. Az előrendelők mindkét esetben kapnak valami külsőt megváltoztató kiegészítőt a fénykardjukhoz, és BD-1-hoz, a Deluxe pedig ezen felül tartalmaz egy videót, amely a játék készítésébe enged betekintést, illetve további skineket, festéseket tartalmazhat.

A Star Wars Jedi: Fallen Order november 15-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, jó eséllyel még több fontos részletet megtudhatunk majd róla a következő hónapokban. Nektek hogy tetszik eddig?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)