Hirdetés

Star Wars Jedi: Fallen Order - így hozhatod ki a maximumot a fénykardodból

|

Összeszedtünk minden fontos tudnivalót, amelyek birtokában pontosan olyan fénykardot eszkábálhattok magatoknak, amilyet szeretnétek.

Hirdetés

A legalapvetőbb tippeket már megosztottuk veletek a Star Wars Jedi: Fallen Order kapcsán, illetve első benyomásainkat is megírtuk a játékról, de úgy éreztük, a jedik ikonikus fegyverének, a fénykardnak külön is érdemes szentelnünk pár sort. Alapvetőn egy sima egykezes sugárpallossal indulunk neki a játéknak, amely színét kékre vagy zöldre változtathatjuk, de később alaposan bővülni fog lehetőségeink tárháza. Ha mindent teljesen egyedül akartok felfedezni a Fallen Orderben, akkor természetesen az alábbi sorok spoileresnek tekinthetőek. 

Hirdetés

Van, aki duplán szereti

A játék megjelenése előtt nem sokkal már kiderült, hogy bizony duplapengés fénykardot is forgathatunk majd. Ennek megszerzése pedig nem is olyan nehéz feladat, az első órákban már simán összeeszkábálhatjuk. Ehhez először a Bogano bolygón kell megvizsgálnunk droidunkkal egy falfestményt, majd a megszerzett információk birtokában megnyílik az út a Dathomir felé. Bár ekkor még a sztoriküldetések nem szólítanak ide, nyugodtan vegyük mégis az irányt a vörös bolygó felé. Az alábbi videóból pedig részletesen kiderül, egészen pontosan merre is kell kóborolnunk a Dathomiron azért, hogy megtaláljuk azt a szervizasztalt, amelyen összeszerelhetjük a dupla pengéket. Ezt követően egyetlen gombnyomással váltogathatunk majd a szimpla és a duplapengés opciók között. 

A szivárvány (majdnem) minden színe

Az előrendelők már a játék elején nagyon örülhetnek, ugyanis az ő bizalmukat egy exkluzív fénykardszínnel hálálták meg a fejlesztők: csak és kizárólag számukra nyílik meg a lehetőség arra, hogy narancssárga fénykardra váltsanak, ezt pedig az első adandó alkalommal meg is tehetik - a fegyverünk alkatrészeit és a kardban lapuló kristály színét a bolygókon szétszórva megtalálható munkapadokon cserélgethetjük. 

A végjátékban azonban kapni fogunk egy csomó extra fénykardszínt, ezeket pedig lehetetlen elvéteni, ugyanis nem gyűjtögetni kell őket, hanem automatikusan kapjuk meg mindet a sztori egy bizonyos pontján. A tényleg masszív spoilereket azért elkerülve legyen elég annyi, hogy valamiért új kristály után kell néznünk, ezért pedig a Clone Wars sorozatban is látott bolygóra, az Ilumra kell utaznunk. Itt új kristályra teszünk szert, amely színét mi választhatjuk ki (ciánkék, indigókék, magenta, sárga és lila opciók vannak), de nem kell aggódni, bármelyik árnyalat mellett döntünk, azonnal feloldódik mellette az összes többi is, szóval az említett munkapadokon eztán bármikor váltogathatjuk a fénykard pengéjének színét. 

Vörös fénykardra tehát ne számítson senki, illetve olyan különleges verziókat is hiába keresünk, mint a fekete vagy a fehér penge. Ez persze nem gond, hiszen a Fallen Order szigorúan hű akar lenni az egész Star Wars univerzumhoz, a jelenlegi kánon szerint pedig a Darksaber az egyetlen ismert fekete fénykard, és hiába töröm a fejemet, Ahsoka Tano mellett nem tudnék megnevezni mást, aki fehér pengéket forgat. 

Kettőt egy áráért

Bár két fénykardot egyszerre sosem hordhatunk magunknál, azért egy kicsit rendhagyó módon mégis össze lehet hozni a valami hasonlót. Közvetlenül az előbb említett fénykardkristály megszerzése után egy skillt is kapni fogunk, amit aktiválva Cal Kestis simán szétkapja duplapengés fegyverét, és pár csapás erejég külön-külön használja a két részt úgy, mintha egyszerre két fénykardja lenne. 

Végezetül még egy fontos tanács: túrjátok át az összes bolygó minden ládáját, hiszen ezekben nem csak új skineket találtok Cal, az űrhajónk és cuki droidunk számára, hanem egy halom különféle fénykard-alkatrészt is megszerezhettek, amelyeket egyenként cserélgethettek minden egyes alkalommal, amikor egy munkapadhoz tévedtek. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)