Hirdetés

Star Wars: KotOR interjú

|

Nemrég egy igen terjedelmes interjú készült a BioWare eddig nagy titokban tartott Star Wars környezetben játszódó RPG-jéről, a Knights of the Old Republic-ról. A kérdésekre Mike Gallo a LucasArts munkatársa, a játék producere válaszolt.

Hirdetés

Rengeteg rajongó várja a program megjelenését, mivel az eddigi első Csillagok Háborúja univerzumban játszódó szerepjáték lesz.

Igazából nem is lehet pontosan megmondani, miért nem készült eddig Star Wars RPG, de szerencsére a Knights of the Old Republic végre megtöri a jeget és a Neverwinter Nights feljavított grafikus motorját használva talán örökre belopja magát mind a szerepjátékosok, mind a Csillagok Háborúja rajongók szívébe. Az itt található fordítás csupán az interjú egyes részeit (az általam lényegesebbnek ítélteket) tartalmazza.

GameSpot: Mióta készül a játék?
Mike Gallo: A fejlesztés kezdete még 2000-re nyúlik vissza. Előtte is beszélgettünk már róla, hogy milyen jó lenne egy Star Wars környezetben játszódó RPG-t készíteni, de a tárgyalások a BioWare-rel és a fejlesztés 2000-ben kezdődött.

GS: Mekkora csapat dolgozik a programon?
MG: Nem akarom túlságosan részletezni, de körülbelül 40 ember dolgozik a projecten. Itt, nálunk a LucasArts-nál készülnek a hangok és a zene, a BioWare-nél minden más, vagyis az engine, a történet és maga a játék.

GS: Tudnál valamit mondani a BioWare csapatról?
MG: A BioWare fÅ‘ként a Baldur’s Gate-es és MDK2-s srácokból áll. Természetesen vannak új emberek is, de a játékot készítÅ‘k derékhada benne volt a Baldur’s Gate-ben, a Baldur’s Gate 2-ben és az MDK2-ben.

GS: Miért készül el előbb az Xbox-os változat?
MG: A játékot már a kezdetektől fogva két platformra szántuk. PC-re és valamilyen új generációs konzolra. Az Xbox tűnt ezek közül a legmegfelelőbbnek, tekintve a képességeit és számos előnyét. A program PC-re történő elkészítése teljesen természetes volt, hiszen a BioWare főleg e téren rendelkezik széleskörű tapasztalatokkal.

GS: Tervezitek-e a játék egyéb platformra való átírását?
MG: Jelenleg a PC-s és az Xbox-os verzióra koncentrálunk. Még nem nagyon gondolkodtunk el más lehetőségeken.

GS: Mikor jelenik meg a játék?
MG: Az Xbox változat ez év végén, míg a PC-s jövő év tavaszán várható.

GS: Tudjátok majd tartani a megjelenési időpontot?
MG: Jelenleg úgy tűnik igen. Épp most készülök Kanadába, a BioWare-hez, hogy megnézzem ők, hogy haladnak. Még egy csomó olyan része van a játéknak, ami elég kezdetleges stádiumban, de én remélem, hogy nem fogunk sokat csúszni.

GS: Milyen lesz a játék felépítése? Konzol RPG, vagy inkább PC RPG?
MG: Végül is valahol mindkettÅ‘. Tekintettel a BioWare inkább a PC-s RPG-kben rendelkezik tapasztalatokkal, így inkább sok helyen a Baldur’s Gate-re fog hasonlítani a játék, de nagyon igyekszünk, hogy mindkét platform igényeinek megfeleljünk. A játék alatt végig egy képernyÅ‘n folynak majd a történések, tehát nem lesz külön ablak a harcnak, mint például a Final Fantasy-ben.

GS: A játék harcrendszeréről mondanál pár szót?
MG: Ez egy szabályokon alapuló rendszer lesz. Megpróbáljuk minél inkább dinamikusabbá tenni, így olyan animációkat láthatnak majd a játékosok, amilyeneket eddig csak a filmvásznon. Többet még nem szeretnék elárulni, de azt megígérem, hogy jó pár újdonság lesz még a végleges verzióban.

GS: Rendelkeznek majd a Jedi lovagok az Erővel is?
MG: Igen a játék varázslat-rendszerének ez lesz az alapja.

GS: Milyen lesz a csapat a játékban?
MG: A játékos csapatában lévő karaktereket az MI irányítja majd. Harc közben adhatunk a csapattagoknak utasításokat, vagy akár a bőrükbe is bújhatunk. A fő karakter természetesen mindvégig csapattag marad, hiszen róla szól majd a történet.

GS: Hány karakter csatlakozhat majd a csapatunkhoz?
MG: Erről igazándiból még nem nagyon beszélgettünk, jelenleg 10 ilyen karakter található a játékban, de elképzelhető, hogy a végleges változatban több is lesz.

GS: Mit tudsz mondani a játék grafikus motorjáról? Mekkora frame rate-et céloztatok meg?
MG: Az Xbox-os verzióban 60 frame/sec a kitűzött cél. Még nem tudom, megmondani, hogy ilyen framerate-hez milyen PC szükséges majd. A játékhoz nem szükséges GeForce3 kaliberű grafikuskártya, a tervek szerint valamivel szerényebb videokártyával is beéri majd. A minimális rendszerkövetelményekről egyelőre sajnos nem tudok nyilatkozni.

GS: Más lesz az Xbox-os engine, mint a PC-s?
MG: Alapvetően nem, de számos helyen eltér egymástól a kettő. Mivel a fejlesztés párhuzamosan folyik mindkét platformra, ezért nagyjából ugyanazokkal a vizuális megoldásokkal találkozhat majd a játékos mindkettőben. Az engine a Neverwinter Nights-é lesz, ezt már majdnem sikerült teljesen átírnunk a Star Wars világának megfelelően.

GS: Hogyan fog majd alakulni karakterünk személyisége, annak függvényében, hogy milyen döntéseket hozunk?
MG: A legtöbb döntésünk, melyet meghozunk kihatással lesz karakterünk személyiségére. Természetesen lehetünk mindenre elszánt, gátlástalan, félelmet nem ismerÅ‘, mindenre elszánt figurák, ahogy lehetünk törvénytisztelÅ‘, bölcs, szegényeket védelmezÅ‘, megfontolt és nagy tiszteletben álló személyek is. A játék ezen része sok hasonlóságot mutat majd a Baldur’s Gate sorozattal. Az is elképzelhetÅ‘, hogy jellemünkbÅ‘l kifolyólag nem kapunk meg bizonyos küldetéseket, mert például valaki fél megszólítani minket.

GS: Mennyi időt fog majd a játék elrabolni az életünkből?
MG: Ha megengeded a Baldur’s Gate-ekhez hasonlítanám. A Baldur’s Gate elsÅ‘ részének játékideje körülbelül 100 óra volt, míg a másodiké megközelítÅ‘leg 200. Az eddigi rekord 75 óra a Baldur’s Gate 2-ben, ezt az idÅ‘t még a tesztereknek sem sikerült megdönteni. A Knights of the Old Republic valamivel rövidebb lesz azért. A megcélzott játékidÅ‘ 60 óra. Még most is rengeteg térképen dolgozunk, űrhajókon, különleges világokon, mindezek bebarangolása elég sok idÅ‘t felemészt majd.

GS: A zenéről ejtenél pár szót?
MG: Mint már mondottam, a játék zenéje itt, a LucasArts-nál készül. Természetesen rengeteg John Williams által megkomponált, ismert dallam felcsendül majd a játék alatt, de mivel elég sok új karakter lesz a játékban, szükség volt új zenei témákra is, ezek egy része már kész van, a többin pedig gőzerővel dolgoznak épp.

GS: Milyen a kapcsolat a BioWare-rel?
MG: A kezdetektől fogva együttműködünk. Már a legelső story-morzsáktól kezdve folyamatosan egyeztetjük a dolgokat, legyen szó akár a játék kidolgozásáról, akár a történet mozzanatairól.

GS: Mit láthatunk majd az idei E3-on?
MG: A tervek szerint már egy játszható verziót fogunk elvinni, ahol pár helyszínen barangolhatnak majd az érdeklődők, és ízelítőt kaphatnak a harcból is. Természetesen pár átvezető mozit is bemutatunk, de inkább a játék azon részére koncentrálunk, amelyet kipróbálhat majd a nagyközönség az E3-on.

(A teljes interjút itt olvashatjátok!)


Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)