Hirdetés

Már StarCraft II-vel is taníthatók a mesterséges intelligenciák

|

A Blizzard és a DeepMind kollaborációja előbb-utóbb igen fontos lehet a mesterséges intellgiencia kutatásában.

Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy mitől is olyan érdekes a StarCraft és a mesterséges intelligencia kapcsolata, most pedig egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Blizzard és a gépi tanulással foglalkozó DeepMind projekt együttműködése.

A DeepMind a Google mesterséges intelligenciák kutatására szakosodott kezdeményezése, melynek keretében már igen komoly eredményeket értek el más játékokban, így egyértelmű lépés volt a számukra, hogy új kihívásokat keressenek. A StarCraft II a valósidejű játékmenete és magasfokú komplexitása révén kiváló jelöltnek tűnt, a legutóbbi BlizzConon pedig be is jelentették, hogy a céggel együttműködve vágnak bele a projektbe.

Most a DeepMind blogján került ki egy bejegyzés, melyben a csapat bejelentette, hogy közzétettek egy olyan szoftvercsomagot, mellyel más csapatok is felhasználhatják a StarCraft II-t kutatási célokra.

A csomag két legfontosabb eleme egy olyan interfész, amelyen keresztül a fejlesztők kívülről vezérelhetik a játékot, valamint egy hatalmas méretű adathalmaz, ami profi játékosok visszajátszásait tartalmazza. A szoftverek egyébként nyíltforrásúak, szóval ha valamelyikőtök esetleg ilyesmit tanul, akkor érdemes lehet már csak azért megnézni, hogy belelássatok a profik munkájába.

Utóbbit értelemszerűen tanítóadatokként lehet felhasználni, amelyekről a korábbi cikkben már részletesebben is meséltünk, hogy miért annyira fontos. Nagyon reméljük, hogy ezekkel az eszközökkel többen is be tudnak szállni az erőfeszítésbe és hamarosan izgalmas, kézzelfogható eredményeket is láthatunk. Nektek hogy tetszik az ötlet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)