Hirdetés

Starcraft 2: Heart of the Swarm - már kipróbálható az új patch

|

Végre beérett a november elején beígért javítás,a Blizzard szépen meg is kért mindenkit, hogy ugorjon neki a tesztelésnek.

Hirdetés

A 2.1-es verziószámmal ellátott patch az első nagy frissítés a Heart of the Swarm megjelenése óta, és jónéhány újítást tartalmaz. Amennyiben rendelkeztek Starcraft 2-vel, csupán egy alkalmazást kell letöltenetek, és már ki is próbálhatjátok az újításokat a PTR-en (Public Test Realm). Ha még nincs a játék a gyűjteményetekben, mert valamilyen okból kifolyólag a PlayIT-en sem vettétek meg már-már ijesztően olcsón, a Blizzard Winter Sale akciójában még bepótolhatjátok a lemaradást.

A frissítésben helyet kapott az 'Extension Mods', amely a játékosok és a pályaszerkesztők életét is megkönnyíti majd. Ennek az újításnak köszönhetően nem kell majd minden új mapot újraparaméterezni, egyszerűen feltötjük az általunk készített modot a Battle.net szervereire, és azokat bárki használhatja . Emellett játékosként sem kell majd a menüben kutatni a kedvenc játékmódjaink után, egyszerűen kiválasztjuk, hogy melyik pálya-mod kombináción szeretnénk játszani, és már indulhat is a móka.
 

A fejlesztők a klánoknak is kedvezni szerettek volna az update-tel, ők két új feature-t is kapnak. Bekerült az Event Calendar, melyben előre bejelölhetünk eseményeket és időpontokat, így könnyebb előre tervezni a közös játékot. Emellett, hogy teret engedjenek a klánok egyéni megjelenésének, a Battle.neten keresztül megváltoztathatjuk a csapatunk ikonját, illetve lecserélhetjük a főépületünk alatt megjelenő grafikát is. Mindezt egy egyszerű kattintással, a Group Info fülön, az Edit Info gombbal tehetjük meg.
 

Akinek nosztalgiázni lenne kedve, az most a Starcraft és a Brood War zenéire is gyilkolhatja a zergeket, ehhez egyszerűen a hangbeállításoknál kell kiválasztanunk a megfelelő hangsávot. Ez a funkció a kampányban természetesen nem érhető el, de azon kívül bármikor átkapcsolhatunk.
 

Az AFK játékosok sok bosszúságot okoztak az elmúlt időben, különösen ha a hostért felelős játékosnak akadt jobb dolga, így a játék percekig nem indult el. Mostantól az Arcade és Custom Game szobákból a szerver automatikusan kiszállnak majd azok, akik nincsenek billentyűzetközelben. Az inaktív felhasználók kapnak majd egy üzenetet, és amennyiben erre sem reagálnak, úgy a szerver eltávolítja őket a szobából. Ha éppen a host játékossal volt probléma, automatikusan mást jelöl ki hostnak, így nem kell újragenerálnunk a szobát.
 

A PTR-t csak és kizárólag a Battle.Net Desktop App segítségével elérhető, melyben egyszerűen ki kell jelölnünk a Starcraft 2: Heart of the Swarmot, majd kiválasztani a régiót. Paca legnagyobb bánatára kimarad a tesztelésből, ugyanis a Mac tulajdonosok számára nem elérhető a kliens (nem mintha egyébként StarCraft II-znék, de az ilyen hírt mindig szomorú hallani - Paca). A Blizzardnál természetesen gőzerővel dolgoznak az ezt okozó problémán, és mire az update élesedik, valószínűleg sikerül kijavítaniuk.

Nektek hogy tetszenek az újítások?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)