Hirdetés

StarCraft 2, Steam konzolok és az új GameStar - mi történt a héten?

|

Ezen a héten sem unatkozott a GameStar szerkesztőség, érdekes hírek és tesztek akadtak bőven, ráadásul a Hype női arcát is megválasztottuk. Kettőt.

Hirdetés

Visszatértem kisebb szünet után, hogy ismét én számoljak be nektek a hét legérdekesebb eseményeiről (köszi Dudu a helytállást), és van is miről mesélni.

Először is persze itt a hosszú hétvégére odaköszönt kemény tél, ami megbénította az országot, és amelynek köszönhetően kiderült, hogy egy csomó jó fej, segítőkész ember van körülöttünk, amiért csak hálásak lehetünk. Mi inkább nem merészkedtünk ki a szabadba sokat ezen a hétvégén és játékokkal töltöttük az időt, itt megtudhatjátok, hogy mivel nyomultunk.

A hét legnagyobb eseménye (talán nem csak számomra) a StarCraft2.hu legénységével közösen rendezett StarCraft II: Heart of the Swarm lauch party volt, ahol Daev és jómagam vezettük a műsort kifulladásig. Nyilván rojtosra beszéltem a számat, de nagyon jól szórakoztam, sok nagyon jó fej rajongóval találkozhattam, és külön öröm volt először dolgozni a GameStar Hype női arcaival. Merthogy kettő van belőlük. Nem osztódással szaporodnak, csak a legjobbat akarjuk nektek, így Julcsi és Réku is bekerült a csapatba, reméljük jól érzik magukat velünk, és titeket is sikerül megnyerniük. Készült is egy GameStar Hype a hétfői eseményről és a lányok debütálásáról, nézzük meg együtt:

Egyébként ha már launch party (szép magyaros zsargonnal), akkor arról se feledkezzünk meg, hogy Gears of War: Judgment megnyitó buli is lesz 2013. március 21-én, vagyis csütörtökön délután 5 órától az Akvárium Klub-ban (1051 Budapest, Erzsébet tér 14), ahol a GameStar csapat is képviselteti majd magát valamilyen formában.

Az a sztori megvan, hogy Tom Hanks egy kocsmában meglátott egy kidőlt srácot az egyik asztalnál, aki előtt ott hevert a telefonja, és elkezdett fotózkodni vele? Szegény srác később csak annyit látott a telefonján, hogy ő ájultan pózol a híres színésszel, akivel tudatosan nem is találkozott? Nem tudom, hogy igaz sztori-e, de ettől még mosolyt csalt az arcomra.

Na de térjünk vissza a játékiparba, mégiscsak ott tudják, hol szeret a cápa.

Én magam leginkább a Star Wars: First Assault hírre lettem libabőrös, talán nem vagyok egyedül azzal a vágyakozással, amely leginkább egy kamaszfiú gyomoridegességéhez fogható a nyári táborban, amikor meglátja a legszebb szőke lányt bikiniben jégkrémet szopogatva. Addig is marad a Star Wars Pinball nekem, de már jól jönne egy komolyabb játék...

A hét legnagyobb botránya címet természetesen a SimCity érdemelte ki, a Maxis és az EA közös töketlenkedése sajnos sok játékosnak okozott fejfájást. A SimCity teszt Gyu tollából szerintem teljesen korrekt módon vázolta a problémákat, amelyet az EA igyekezett ajándékkal enyhíteni, de inkább a modderek bizonyították be, hogy az a megkövetelt folyamatos online jelenlét sem annyira fontos. Erre jött a hivatalos válasz: a SimCity gyakorlatilag egy MMO. Ja, hogy az? Akkor semmi.

A Neverwinter is beleállt szépen a figyelem középpontjába, de sokkal kellemesebb formában. A legutóbbi béta hétvége tapasztalatait is leírtuk nektek, azóta új képek, videók is érkeztek mellé, hogy teljes legyen a várakozás izgalma.

Ha nem elég a fantasy, akkor akad még egy nagyon kellemes Skyrim Tropical Mod is, érdemes belekukkantani a nyáriasított sárkánylakba.

Mi volt még? A Blizzard mesélt még nekünk arról, hogy miért nehéz és izgalmas egyszerre konzolos MMO-t készíteni, az Assassin's Creed III kiegészítőjében pedig már farkassá és sassá is válhatunk. Aztán az is kiderült, hogy miért hasalt el a Bioshock film, ennek kapcsán egyébként kedvünk is lett moziba menni, össze is szedte Szada a heti filmpremiereket (hát nem ez volt az év legnagyobb eresztése, az is biztos). A Sony is magyarázkodott egy kört, amelyből kiderült, hogy okkal nem mutatták be még a PlayStation 4-et, illetve nekem külön kedvencem volt a héten a Cyberpunk 2077 multis lehetőségeiről szóló hír is.

Kicsi lélekbulvár hírezés is jutott a hétre, a Kotaku ugyanis beszámolt egy fiatal srácról, akit a Tomb Raider játék mentett meg a zülléstől. Sokan azt gondoltátok, hogy ez PR-anyag, és hogy felesleges sztori, de ezzel egyáltalán nem értek egyet. Teljesen pozitív történet, amelyre szükség van akkor, amikor a videojátékok megítélése még mindig erős sztereotípiák mentén folyik, egyébként hazánkban is. Nyilván a tengerentúlon sokkal durvább a helyzet, ahol megint előfordulhatott az a tragédia, hogy egy 14 éves srác kikaparja az apja fiókjából a töltött fegyvert és lelövi a szüleit, mert azok le akarták pattintani a játékszenvedélyről. Szóval kell a pozitív történet, mint egy falat kenyér, és amibe szorult egy csipetnyi pátosz, az nem feltétlenül reklám.

Na most, hogy sikerült valóban szirupossá emelni az élményt, beszéljünk kicsit a God of War: Ascension tesztről is, hiszen Mocsy alaposan megizzadt közben, nem egy könnyű darab, érdemes minden PlayStation 3 tulajdonosnak kipróbálnia. Ha pedig kicsit szabadabb és abszurdabb szórakozás kell, akkor talán a most bejelentett Saints Row 4 is megteszi majd. Nekem legalábbis a várva várt GTA 5 mellett kötelező darab. A PC-sek sem maradhatnak ki a jóból, szombaton Paca szedett össze a Steam alapra épülő konzolokról minden fontos tudnivalót. Bár lehet, hogy ez egy vérbeli PC-s számára annyira érdekes, mint ragadozónak a vegán szakácskönyv, de azért egy próbát megér.

A legjobb maradt a végére: a héten megjelent a 2013/03-as GameStar, amely Assassin’s Creed IV: Black Flag címlappal és exkluzív előzetessel, valamint két teljes játékkal érkezik. A Prototype és Wolfenstein leírását itt találjátok, így már nincs is más dolgom, csak nagyon szép vasárnap estét kívánni nektek, és persze a szokásos ivós játékként elhíresült szlogent odabiggyeszteni: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)