Hirdetés

Őrizetbe vették a korábbi StarCraft-világbajnokot

|

Egyelőre nem tudni, miért került őrizetbe Dél-Korea és a világ egyik legjobb StarCraft II-játékosa, nem sokkal azt követően hogy hosszú idő után az egyik legnagyobb esport-csapattól visszatért korábbi klubjához.

Hirdetés

Dél-Korea esport-szövetsége egy aggaszót közleményt adott ki, amiben azt hozták nyilvánosságra, hogy Lee Seung Hyun, játékosnevén Life egy koreai nyomozóiroda őrizetébe került. Azt egyelőre nem tudni, hogy vádolják-e valamivel a profi StarCraft II-játékost, vagy hogy elengedték-e már, de a rajongóknak van egy aggasztó elmélete az ügy hátteréről.

Ugyanarról a nyomozóirodáról van szó ugyanis, ami egy ideje a koreai esport-világ környékén szaglászik és bundagyanú miatt több játékost és fogadással kapcsolatos ügyintézőket is meggyanúsítottak tavaly, vádat viszont csak a Prime nevű csapathoz köthető három játékos és edző ellen emeltek. A koreai StarCraft-szcéna körül egyébként is keringenek bundázással kapcsolatos szóbeszédek, sőt, egy fogadóoldal több, általuk gyanúsnak talált eredményt is érvénytelenített.

Ha kiderülne, Life is érintett volt valahogy egy csalási ügyben, hatalmas csapatást mérne a versenyszerű StarCraft világára, hiszen a sportág egyik legnépszerűbb játékosáról van szó: 2012-ben mindössze 15 évesen nagy tornát nyert Koreában, amit sok más győzelem, köztük 2014-ben a világbajnoki cím elhódítása követett a BlizzConon. Persze még könnyedén kiderülhet róla, hogy ártatlan, ám amíg nem tisztázzák a nevét, a koreai esport-szövetség nem engedi semmilyen versenyen indulni. Az ügy érdekes adaléka, hogy Life nemrég kérte, hogy a koreai viszonylatban is nagy csapatnak számító KT Rolster kötelékéből visszatérhessen korábbi klubjához, az Afreeca Freecs-hez, ám egyik csapat sem tudott róla, hogy a játékos akár bajba is kerülhet később.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)