Hirdetés

StarCraft II - kezdődhet a klánalapítás

|

Sok változtatásról esett szó mostanában a StarCraft II háza táján, de egy sötét folt még mindig volt. Végre bekerül a klán menedzsment.

Hirdetés

Már a Wings of Liberty megjelenésekor is sokat fogadkozott a Blizzard a hiányzó klán támogatás kapcsán. Aztán hónapok teltek és már a Heart of the Swarm béta zajlik, amihez már elkészült az új kezelőfelület, a szintrendszer és most már a klán alapítása lehetősége is. A sokak által követelt fícsőrt a Blizzard ezúttal sem egy egyszerű tabellával oldja meg, funkcionalitásában jóval túltesz az elvártnál.

A StarCraft II-ben használt megoldás több pontban is felűlmúlja majd a Warcraft III-ban látott rendszert. Ami nem változott, hogy most is bárki jelentkezhet vagy alapíthat klánt, és a hierarchia ismét a klán vezetőjén múlik majd, ő oszthatja ki az előléptetéseket, vagy lefokozásokat. Aki tagja egy csapatnak az egy teljesen új ablakot láthat, ahol beszélgethet a tagokkal, vagy elolvashatja a klánnal kapcsolatos eseményeket a News fülön. Természetesen helyet kapott az Info szekció, ahol a vezetőség oszthatja meg a klán számára lényeges információkat, és a Members fül is, itt a tagok profiljait nézhetjük meg.

Külön érdekessége a StarCraft II rendszerének, hogy egy klán maximum 50 fős lehet. Ez azért furcsa mert online játékokba nem ritkák az úgy nevezett Social Guildek ahol a taglétszám bőven 100 fölött is lehet. Most a nagyobb csoportok külön formációt alkothatnak, nekik szól ugyanis a Group alapítás lehetősége. Itt nincs létszámhatár, és ezek lényege az Arcade térképek rajongóinak, adott oldal közösségének, vagy bármilyen nagyobb csoportnak összefogása. Ahogy a nemrég tárgyalt új szintrendszer és az átalakított kezelőfelület, úgy a klán-rendszer is elérhető lesz a Wings of Libertynél maradó játékosoknak is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)