Hirdetés

Stardew Valley - PC-n már kipróbálható a kooperatív mód

|

Egyelőre még csak bétateszt formájában, de a Stardew Valley játékosai kipróbálhatják a bejelentés óta sokak által várt többjátékos módot, így már akár négyen is dolgozhatunk egy farmon.

Hirdetés

Ugyan a farmmenedzselős játékot teljes mértékben egyedül tervezte meg Eric Barone, annak azért örülhetnek a Stardew Valley rajongói, hogy például a konzolportok elkészítésében külső segítséget kért. Pláne, hogy így is két év eltelt az eredeti megjelenéstől addig, hogy a széles közönség először kipróbálhatja a többjátékos módot, ami még a rajt előtt bejelentésre került.

Hirdetés

A kooperatív mód egyelőre csak PC-n érhető el és ott is csupán béta formájában. Ennek a letöltéséhez engedélyeznetek kell a béta állapotú patchek letöltését, ami nem a legegyszerűbb folyamat, de a készítők a kapcsolódó blogposztban részletesen leírják, hogyan tehetitek meg mindezt. De azt a Stardew Valley készítői is kiemelték, hogy érdemes az 1.3-as verzió telepítése előtt biztonsági másolatit készíteni a mentéseinkről. A maximum négy játékost támogató multiplayerben egyébként a játékosok farmja, a pénzük közös és a világot megváltoztató események is egyszerre történnek mindenkinél. Viszont az NPC-kkel való kapcsolatát, a tárgyait és a képességeit mindenki külön kezeli. Az alkotók természetesen a játék nehézségét is ahhoz igazítják, hány játékossal műveljük a földünket, így négy játékossal nem fogunk négyszer olyan gyorsan haladni.

Azt még nem árulták el az alkotók, milyen egyjátékos tartalmak kerülnek az 1.3-as frissítésbe (azon kívül, hogy a lovaink fejére is adhatunk kalapokat), sem azt, mikor érkezik meg a patch végleges változata. Továbbá ezt követően a konzolos játékosoknak még tovább kell várnia a multiplayer érkezésére, de remélhetőleg ehhez nem lesz szükség újabb két évnyi kódolásra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)