Hirdetés

Ismét rekordot döntött a Steam megjelenések terén, de érezhető a lassulás

|

Ugyan egy kevéssel megugrották a tavalyi megjelenések a 2018-ast, azonban ez idén már nem biztos, hogy megtörténik.

Hirdetés

Ha szétnézünk a Steamen, akkor a legnagyobb címek mellett bizony rengeteg olyat találunk, amikről soha nem hallottunk. Ez persze alapvetően nem lenne baj, hiszen lapulhatnak indie gyöngyszemek megbújva, de az igazság az, hogy rengeteg szemét is akad, melyek pusztán abból a célból készültek, hogy néhány balek véletlenül megvegye őket. Tavaly 8290 játék jelent meg a Valve boltjában, ami új rekord, de lehet, hogy idén már megtorpan a növekedés.

Hirdetés

2014 óta minden évben sikerült megdönteni a korábbi rekordot; az akkori 1676 megjelenést 2015 majdnem megduplázta 2708-cal, majd 2016-ban 4409, 2017-ben pedig 6339 következett. 2018-ban 8234 játék jelent meg, így látható, hogy tavaly a növekvő tendencia lelassult.

Persze átlagban így is majdnem 23 játék jelent meg naponta, ami abból ered, hogy a Steam igen elnéző a szelektálás során; ha nincs illegális tartalom a játékodban vagy nem egyértelműen használhatatlan trollkodás, akkor mehet is fel a boltba. Ember legyen a talpán, aki így megtalálja a jó, független fejlesztőktől származó alkotásokat az egy dollár alatti hentai játékok ezrei között. 

A Valve is észbe kapott, hogy ez így nem feltétlenül jó, és folyamatosan fejlesztik azokat az algoritmusokat, amik azért felelnek, hogy minden felhasználó elé az érdeklődésének megfelelő játék kerüljön. Ennek következtében az idei lehet hosszú idő után az első év, amikor a megjelenések száma nem haladja meg a tavalyit, ami persze - lássuk be - egyáltalán nem baj.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)