Hirdetés

Váratlanul megemelkedtek az EA-játékok árai a Steamen

|

Egyelőre nem tudni miért, de sok régebbi játék ára nőtt, némelyiké egyenesen megduplázódott.

Hirdetés

A tavalyi év vége felé érkezett a hír, hogy az Electronic Arts visszaköltözik a Steamre, miután néhány évig megpróbálta játékait kizárólag saját launcherén az Originen keresztül árulni. Most tehát mindkét helyen beszerezhetjük a cég játékait, viszont valamilyen rejtélyes okból nemrég nagyon megugrott néhány régebbi játék ára a Valve boltjában. 

Hirdetés

Egyelőre nem igazán tudni, mi lehet az oka annak, hogy a kiadó bizonyos játékainak ára - akár a duplájára - nőtt a korábbi, vagy az Originen pillanatnyilag is elkért összeghez képest. Elég például megnézni a Sim City 4 Deluxe Edition oldalát, amiért az EA boltjában 9,99 eurót kell fizetnünk, míg a Steamen ugyanez már 19,99 euróba kerül. 

Ami még furcsábbá teszi a történetet az az, hogy egyes pénznemekben eltérő árnövekedés következett be a korábbi napokhoz képest, amit ezen az oldalon részletesen meg tudok nézni. Így például míg a Mass Effect Collection Angliában 23 fontról 30 fontra emelkedett, addig az oroszok 800 rubel helyett már 1700 rubelt kell, hogy kifizessenek ezért. Egyetlen játék ára maradt egyelőre minden országban változatlan, ez pedig a Star Wars Jedi: Fallen Order, amivel az EA visszatért a Steamre.

Nem teljesen értjük az áremelkedéseket és az EA sem kommentálta az ügyet, viszont ha épp most vásárolnátok meg a cég régebbi klasszikusait, akkor javasoljuk, hogy az Originen keresztül tegyétek, vagy várjatok, amíg a Steam árai normalizálódnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)