Hirdetés

Steam - a fejlesztőknek ki kell fejteni, játékaikban milyen kifogásolható tartalmak vannak

|

A platform friss újításai az erőszakos és felnőtt tartalmak szűrését kívánják segíteni.

Hirdetés

Nagyon minimálisan szűri meg a Valve, milyen játékok kerülhetnek fel a Steamre, viszont dolgozik azon, hogy mindenki pontos tájékoztatást kapjon a játékok tartalmáról.

Hirdetés

A most bevezetett szabály szerint minden olyan játék esetében, amiben erőszak vagy erotikus tartalom található, a fejlesztők kötelesek pár mondatban összefoglalni, hogy konkrétan miről van szó. A már megjelent játékok esetében is kérik a fejlesztőket, hogy írjanak néhány szót. A felhasználók beállíthatják, mi az, ami őket nem érdekli (már akár konkrét kiadókat és fejlesztőket is tilthatnak, vagy kimondottan a felnőtt tartalmakat), és figyelmeztetést kapnak, amikor egy olyan játék termékadatlapját nyitják meg, amiben számukra nem kívánatos tartalom található.

Emellett a fejlesztők és a kiadók külön aloldalakat kaptak, így könnyen láthatjuk, mely játékok kihez tartoznak, valamint gyorsan megnézhetjük, egy nekünk tetsző játékot készítő csapat kínálatában mi olyan van még, ami érdekes lehet. Kitiltottak továbbá számos olyan "fejlesztőt", aki játéknak nehezen nevezhető tartalmakat tett közzé, esetleg tárgyakat próbált meg kicsalni felhasználókból.

Ti milyen újítást szeretnétek még látni?

Címkék: #steam
Platformok: PC
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)