Hirdetés

Megszűnt a Steam Greenlight

|

Átalakult a rendszer, így most már nem a játékosok döntik el, mi kerülhet be az áruházba.

Hirdetés

Már korábban tudni lehetett, hogy a Valve módosítani fog a 2012-ben indult Greenlight funkción, mert kezelhetetlenné vált a rengeteg beérkező játék, és hamarosan életbe is lépnek a változtatások: érkezik a Steam Direct.

Az öt évvel ezelőtti indulása óta több mint 90 millióan szavaztak a Greenlighton, és számos remek játékot köszönhetünk a szolgáltatásnak. Viszont túl nagy szabadságot adott a feltöltőknek, és ennek néha meg is lett az eredménye, elég csak a Digital Homicide játéknak csúfolt alkotásaira gondolni. Jelenleg még több mint 3400 cím várja, hogy zöld utat kaphasson, ezeknek a sorsáról a Valve dönt majd. Azonban tegnap, azaz június 6-án bezárta kapuit a Greenlight, és egy új rendszer veszi át a helyét.

A június 13-án induló Steam Direct nagyon egyszerűen működik: a fejlesztők egy 100 dolláros díj befizetése után már fel is dobhatják játékukat a Steam áruházba, de van egy 30 napos átfutási idő, amíg a Valve ellenőrzi az alkotás minőségét.

Így valószínűleg csökkenni fog a vacak játékok száma, ugyanakkor komoly akadályt is jelenthet a kicsi, de kreatív csapatoknak, szóval kíváncsian várjuk, milyen fogadtatásban részesül majd a Steam Direct.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)