Hirdetés

Naponta átlag 21 játék jelent meg Steamen tavaly

|

2017-ben megint minden korábbinál több játék érkezett a legnépszerűbb PC-s digitális platformra, de ez nem feltétlenül jó hír.

Hirdetés

Ma már egyre kevesebb pénzt és speciális tudást igényel, hogy valaki elkészítsen egy játékot, ami sokak előtt nyitja meg a lehetőséget, hogy alkossanak, de akadnak olyanok is, akik csak cinikusan összedobott játékokat dobnak piacra. A Steam Direct bevezetésével ráadásul a kiadásnak sincs többé különösebb akadálya, így idén ismét rekordszámú játék jelent meg a Valve piacterén.

Hirdetés

A 2016-os szintet már októberben elértük, az évet pedig összesen 7672 kiadott címmel zárta a legnépszerűbb PC-s digitális áruház a SteamSpy statisztikái szerint. Amint kiszámolták, ez átlagosan napi huszonegy új játékot jelent. A játékosok és a játékiparban dolgozók is rámutattak, hogy emiatt rendkívül nehéz valóban értékes új játékokra találni a platformon. Korábban például több indie fejlesztő nyilatkozta, hogy a túlszaturált piac miatt más platformokat keresnek, sokan például a Nintendo Switchben látják a minőségi független játékok új otthonát. A Valve természetesen igyekszik különböző rendszerek bevezetésével enyhíteni a problémát (a játékokat automatikusan ajánló algoritmusok mellett a kurátorok szisztémájától várják a megoldást), de a játékáradatban így is nehéz eligazodni.

Titeket zavar a rengeteg, a Steamet elárasztó játék?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)