Hirdetés

Közel 1000 játékot törölt nemrég a Valve a Steamről

|

Elméletileg azért volt szükség erre, mert az érintett stúdiók nem megfelelően használtak bizonyos eszközöket.

Hirdetés

Tekintélyes takarítást nyomott le hirtelen, különösebben komoly magyarázkodás nélkül a Valve, töröltek  közel 1000 játékot a Steamről az elmúlt 24 óra során. Egyik sem túlságosan nagy vagy ismert cím, de ez a hirtelen felgyorsult banhullám azért felvetette a kérdést, hogy miért is volt erre szükség. 

Hirdetés

A hivatalos indoklás szerint azért történt mindez, mert a bizonyos csapatok kihasználtak néhány Steamworks-eszközt, de az nem világos, hogy ez pontosan mit is takar. Az adatok alapján a kitiltott címek jókora része egy orosz kiadóhoz, a Dagestan Technologyhoz kapcsolódik.

Az érintett játékok között egyébként akad olyan is, aminek elég sok pozitív értékelése volt a Steamen, vagy épp már régóta elérhető volt a platformon. Persze ezek még így sem túl ismert alkotások, úgyhogy valószínűleg csak a játékosok egy kis százalékának hiányoznak majd.

Reméljük, hamarosan többet is megtudunk majd a Valve döntésének okáról, akik egyelőre a fenti, szűkszavú magyarázaton felül csak annyival kommentálták az esetet, hogy mailben felvették a kapcsolatot az érintett partnerekkel. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)