Hirdetés

Steam - jövő héten indul Family Sharing béta, íme a részletek

|

A legújabb Steam funkcióval 10 másik gépen oszthatod meg a játékaidat közeli barátaiddal és a családoddal. Mert ugye adni jó.

Hirdetés

A Steam Family Sharingnek jövő héten indul a bétája, amit bárki kipróbálhat, akinek van Steam fiókja (kinek nincs már manapság).

A Steam Family Sharing lényege, hogy barátokkal, családtagokkal megoszthatod a steames könyváradat és így kölcsönadhatod a játékaidat, ráadásul az illetők még achievmenteket is kapnak, a mentéseiket pedig a Steam Cloudban tárolhatják. Most már nem kell kiadnod a jelszavadat a barátaidnak, hogy egyszer-egyszer játszhassanak a játékaiddal, elég ha megosztod velük a géped. Halleluja!

Íme minden, amit tudnod kell:

- ahhoz, hogy jelentkezz a bétára, csak lépj be a Family Sharing csoportba a a Steam közösségen belül. 

- a Family Sharinget engedélyezned kell a gépeden. Ennek két módja is van: a "Fiók beállítása" menüben engedélyezed a megosztást, vagy válaszolsz egy barátod felkérésére a Steamen, aki az egyik játékodat igyekszik elcsaklizni.

- a steames mappádat egyszerre csak 10 emberrel oszthatod meg.

- nem tudsz egyes mappákat megosztani, az egész könyvárat meg kell

- nem minden játékot tudsz megosztani, vannak olyanok, amikhez ez harmadik fél hozzájárulása is szükséges, vagy valamilyen előfizetés - ezeket a játékokat nem adhatod kölcsön.

- nem játszhatsz egyszerre te és a barátod ugyanazzal a játékkal.

- te, mint kölcsönadó akármikor hozzáférhetsz a játékaidhoz, ha a barátod éppen játszik vele, akkor az illető kap egy pár percet, hogy kilépjen és az opciót, hogy megvásárolhassa az adott játékot.

- ha az adott játék nem támogatja az operációs rendszeredet, akkor nem tudod majd kölcsönkérni, illetve akkor sem tudsz majd játszani, ha a játszani kívánt címet valaki épp használja.

- egy kicsit a DLC-kről. A kölcsönkérő hozzáférhet az adott játék kiegészítőihez, de ő maga nem vásárolhat DLC-ket egy olyan játékhoz, ami nincs meg neki. 

- a régiós megkötések a Family Sharingben is megmaradnak.

- egy jó tanács: csak olyanoknak add kölcsön a játékaidat, akikben megbízol, mert ha az, akinek kölcsönadod játékot csal, vagy megsérti a Steam szabályzatát, megvonják tőled a Family Sharing funkció használatának jogát.

A Steam Family Sharing bétája jövő héten startol. Ti beneveztek rá?  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)