Hirdetés

Steam kontroller - profi játékosoknak soha nem lesz ideális

|

A Valve egyik fejlesztője elmondta, hogy profi Dota 2 játékosoknak nem megfelelő a Steam kontroller.

Hirdetés

A Steam Machine-ek bemutatkoztak, láttunk már játékokat akció közben, de a kontroller még mindig egy hatalmas kérdőjel. Vajon valaha felveheti a versenyt egy egér pontosságával?

A Valve szerint a Steam kontroller "egy napon 90%-ban olyan jó lehet, mint az egér-billentyűzet kombó", de soha nem lehet ideális a profi játékosok számára. Jeff Bellinghausen elmondta, hogy a cég nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a komplexebb játékokat is gond nélkül irányíthassunk kontrollerrel és a Dota 2-t hozta fel példának.

Problémák viszont természetesen akadnak és akármennyire feszegetik a Steam kontroller határait, van, amire soha nem lesz képes. "Egy olyan játéknál, mint a Dota 2, valószínűleg soha nem fogjuk elérni [az egér-billentyűzet hatékonyságát]. Nem lehetséges, hogy Danylo 'Dendi' Ishutin, egy profi Dota 2 játékos ugyanazon a szinten tudjon játszani kontrollerrel, mint most, de igazából nem is ez a cél" - mondta Bellinghausen.

Jelenleg a Steam kontrollert a játékosok maguk állíthatják be és emulálhatják vele a tradicionális irányítást, de a Valve hamarosan kiad egy API-t, amivel a fejlesztők maguk is dolgozhatnak. 

Ti el tudjátok képzelni, hogy a Steam könyvtáratokban lévő összes játékot tudjátok majd kontrollerrel játszani?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)