Hirdetés

Ja, hogy így kell használni a Steam kontrollert (videó)

|

A legtöbbünknek valószínűleg sokáig kéne gyakorolnunk, hogy a Team Fortress 2-ben pontosan tudjunk célozni a Steam kontrollerrel, de egy videós kreatív megoldása komolyan leegyszerűsítette a folyamatot.

Hirdetés

A Steam kontroller rengeteg beállítási lehetőséget ad nekünk, hogy a nekünk leginkább tetsző irányítást hozhassuk ki belőle, de egy FPS-ben így sem feltétlenül egyszerű célozni az eszközzel. Kivéve, ha a kontroller egyik kevésbé ismert feature-jét, a giroszkópot vetjük be.

A PlasmaQuark nevű videós ezt a megoldást sem a hagyományos módon használta ki: a Steam kontroller giroszkópját egyfajta kiegészítő célzásként kezdte el használni a szokásos egér-billentyűzet kombó mellett. Ehhez az eszközt a fejhallgatójára rögzítette, egy elég sufnituning-jellegű fejkövető eszközt létrehozva mindezzel. Az elég viccesen kinéző összeállítást először a Team Fortress 2-ben próbálta ki, amint az alábbi videón láthatjátok, minden különösebb probléma nélkül.

Ahogy azt a furcsa szerkezet alkotója is elismeri, nagyjából egy óra játék után a fejen hordott Steam kontroller elég kényelmetlen és komoly nyakfájdalmakat okoz, de a tervei szerint megpróbál majd szétszedni egy kontrollert, így remélhetőleg egy könnyebb változatot is építhet majd.

Mit gondoltok, milyen váratlan felhasználást találnak még ki a játékosok a kontrollerhez?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)