Hirdetés

Szinte minden steames játékhoz használhatunk már kontollert

|

Egy nagyon komoly frissítés érkezett a Steamhez, aminek köszönhetően szinte bármilyen kontrollerrel játszhatjuk az összes játékot, még ha azok hivatalosan nem is támogatják az irányítókat.

Hirdetés

A Valve továbbra is azon dolgozik, hogy azok, akik nem ragaszkodnak a billentyűzet+egér pároshoz, kényelmesen játszhassanak kontrollerrel. A legutóbbi béta frissítés nagy előrelépést jelent ezen a téren.

A Steam sokkal több kontrollert támogat a frissítés után, mint eddig bármikor. Az Xbox One, Xbox 360, a PS4 kontrollere és még egy sornyi irányító felkerült a listára, de az igazi örömhír az, hogy ezeket most már gyakorlatilag bármelyik Steames játékhoz használhatjuk.

Aki ismeri a Joy2Key című programot, az nagyjából sejtheti, mire számíthat azoknál a játékoknál, melyek natívan nem támogatják az irányítókat. Mindegy, milyen kontrollerről van szó, ha szükséges, akkor a Steam a kontrollerünk gombjaival helyettesíti az adott billentyűzet vagy egér parancsokat.

Ezt úgy kell elképzelni a gyakorlatban, hogyha például egy FPS-nél meghúzod a kontroller ravaszát, akkor a program úgy értelmezi majd, mintha a bal egérgombot nyomtad volna le, így elsüti a fegyvert. Egyszerű trükk, mégis hatalmas segítség a kontrolleres játékban.

Nyilván nem lesz minden programmal hibátlan a rendszer, de kényelmesebb így megoldani, mint harmadik féltől származó segédprogramokkal bűvészkedni.

A megoldás egyelőre csak a Steam béta verziójában működik, de remélhetőleg hamarosan a rendes kliensben is felbukkan majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)