Hirdetés

Már mások internetére is irigykedhetünk a Steamen

|

A Steam egyik újabb funkciója a játékok letöltésekor keletkező adatokat összesíti, beleértve azt is, melyik országban átlagosan milyen gyorsan tudunk letölteni.

Hirdetés

A Steamen már eddig is böngészhettünk jó néhány statisztikát, például arról, melyik játékokkal játszanak a legtöbben, hány felhasználó van éppen bejelentkezve, vagy hogy milyen erős az átlag felhasználó PC-je. Mostantól a letöltésekhez tartozó adatokba is belekukkanthatunk.

Az interaktív térképen megnézhetjük például, hogy mekkora adatforgalmat generált egy adott ország az elmúlt hét napban. Ebben a kategóriában az USA és Oroszország vezetnek, míg a magyarok összesen 343 terrabájtnyi játékot töltöttek le a héten, ami a teljes Steames adatforgalom 0,4 százaléka.

 

De ami talán egy fokkal érdekesebb, összeállították, melyik országban átlagosan milyen gyorsan tudunk letölteni, sőt, ezt még internetszolgáltatókra is lebontják. Ebben a tekintetben nem állunk rosszul, a 15,2 Mbit/s-es átlagos sebességgel nagyjából Kanada szintjén vagyunk.

Ebből a szempontból Japán például elég jó hely, de Dél-Korea lakói azok, akiket igazán irigyelhetünk.

Ha érdekelnek az további, országokra lebontott statisztikák, itt találjátok meg a Steam által összegyűjtött adatokat. Ti mennyivel töltitek a játékokat?


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)