Hirdetés

Rekordszámú felhasználó játszott a Steamen, megint

|

Három hét alatt harmadszor is újabb mérföldkövet ért el a Valve platformja.

Hirdetés

A koronavírus világjárványnak, és ebből adódóan az otthoni bezártságnak köszönhetően egyre többen választják kikapcsolódásként a videojátékokat, és a legújabb statisztikák alapján látványosan több ember ült le játszani. A Steam még mindig a legnépszerűbb PC-s platform, és hétről hétre dönti meg a saját rekordjait az egy időben aktív felhasználók száma tekintetében.

Hirdetés

A legfrissebb, március 29-i adatok alapján a Steamen összesen 23 392 298 felhasználó jelentkezett be egyszerre, és még a csendesebb órákban is nagyjából 15 millióan tartózkodnak online. A koronavírus előtti rekord február 2-án, a Super Bowl előtt volt 18,8 millió felhasználóval, azóta két héttel ezelőtt valamivel több mint 20 millióan, múlt hétvégén pedig már 22 millióan tevékenykedtek a Steam rendszerében. 

A legnépszerűbb játékok listája változatlan, még mindig a Counter-Strike: Global Offensive mozgatja meg a legtöbb embert, több mint 1 milliót, mögötte a Dota 2 (közel 750 ezer játékos) és a PUBG (közel 560 ezer játékos) fértek fel a képzeletbeli dobogóra. Ezeken kívül a GTA V és a Rainbow Six Siege emelkednek ki a játékok közül.

Az aktív Steam-felhasználók száma szinte napról napra növekedik, így nem lenne meglepő, ha a következő hetekben is újból megdőlne a rekord. De persze mindenkinek sokkal jobb lenne, ha ehhez semmi köze sem lenne a vírusnak.

Ti milyen steames játékkal játszotok mostanában? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)