Hirdetés

A Steam Playnek köszönhetően még több alkotás játszható Linuxon

|

Megérkezett a szolgáltatós legújabb verziója, ami még az eddiginél is több játékot hoz el Linuxra.

Hirdetés

Még 2010-ben rajtolt el a Steam Play szolgáltatás, amivel a Steamen megvásárolt játékokat Windows mellett más operációs rendszereken is futtathatunk. Már eddig is több mint 3000 cím volt elérhető így, de most még több alkotást próbálhatnak ki azok a játékosok, akiknek a gépén nem a Windows valamelyik verziója fut.

Hirdetés

Egyelőre még béta állapotban van, de már megérkezett a Steam Play legújabb verziója, ami tartalmazza a Wine egy módosított változatát, a Protont. A felhasználók eddig is használhatták az ingyenes Wine-t, amivel olyan alkalmazások is futtathatók, amelyek egyébként nem működnének például Linuxon, de mostantól már nem kell ezzel vacakolniuk, elég csak a Steamet használni.

Ennek köszönhetően pedig több fontos változás is történt, így például már Linuxon is van natív Steamworks és OpenVR támogatás. A béta alatt ugyan még nem próbálható ki az összes játék, de már most is elérhető néhány érdekes cím, köztük a NieR: Automata és a Tekken 7 is.

Bővebb információt, illetve a tesztelhető játékok listáját erre találjátok.

Akad közöttetek olyan, aki Linuxot használ?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)