Hirdetés

Valaki durva pénzekért árul egy ingyenes tartalmat a Steamen

|

A Valve-on múlik, hogy mihez kezd a dologgal.

Hirdetés

Sok felhasználónak okoz bosszúságot, hogy számos launchert kell telepítenie ahhoz, hogy a legálisan vásárolt játékait futtatni tudja, így nagyon hasznos lehet egy olyan rendszer, amely a Steam, az Epic Games Store, a Uplay, a GOG, az Origin, a Battle.net és hasonlók könyvtárait rendszerei. Pontosan ilyen a nyílt forráskódú Playnite is, ráadásul az is nagy érdeme, hogy ingyenes. Vagy annak kellene lennie.

Hirdetés

A Playnite teljes forráskódja elérhető az MIT licenc alatt, amely azt jelenti, hogy nincs korlátozva a felhasználás, akár eladásra is kínálható a szoftver. Ez utóbbit használta ki egy loongjinlong névvel illetett fejlesztő, aki a Steamen kezdte el árulni február 17-től kezdve a "loong's utilities Playnite-ot" 85 euróért (körülbelül 29 ezer forintért), amely ugyanazzal a logóval, felhasználói felülettel és funkciókkal rendelkezik, mint az eredeti. A Playnite fórumon az egyik felhasználó az adminisztrátorok figyelmébe ajánlotta az adatlapot, akik válaszukban azt írták, hogy tisztában vannak ezzel, de sajnos az ismeretlen illető legálisan árulhatja az MIT engedély miatt, ugyanakkor nem aggódnak miatta, hiszen miért költene valaki ennyi pénzt valamire, ami teljesen ingyenesen is elérhető?

Persze ettől még a loong's utilities Playnite simán tartalmazhat bármilyen vírust vagy kártékony programot, ugyanakkor nem illegális. Erről a Valve-ot is értesítették, hamarosan kiderül, hogy a cég tesz-e bármilyen lépést az ügyben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)