Hirdetés

Újabb lépésekkel küzd a Steam a bosszúból negatív kritikát hagyó trollokkal szemben

|

A Valve korábban már megpróbálta kicsit finomítani a rendszert, de most drasztikusabb lépésekre szánta el magát a stúdió.

Hirdetés

A review bombing, vagyis amikor rengeteg felhasználó értékel negatívan egy játékot valamilyen okból, egyáltalán nem új keletű jelenség, viszont mostanában egyre gyakrabban találkoztunk vele (gondoljatok csak a Metro Exodus körüli botrányra), és ha ebbe az irányba halad tovább a játékipar, akkor a jövőben még többet fogunk. Ebből pedig a Steam nem kér.

Hirdetés

A stúdió most egy blogbejegyzésben árulta el, hogy a másfél évvel ezelőtt bevezetett grafikonos megoldás után most bevezetnek egy második védvonalat is. Értik, és tiszteletben is tartják, hogy az értékelések fontosak a vásárlók és a fejlesztők számára is, ezért szeretnék, ha ezek megbízhatóak és reprezentatívak lennének. Ezért bevezetnek egy eszközt, ami monitorozza az értékeléseket, és ha valahol elindul egy ilyen bosszúhadjárat, azt jelzi a fejlesztőknek.

Az ebben az időszakban érkező értékeléseket "off-topicnak" jelzi majd a rendszer, és nem számítanak bele a teljes értékelésbe. Ide sorolják majd egyébként a DRM-mel (pl Denuvo) és EULA-val kapcsolatos kritikákat is, mert azok nem szigorúan a játékra vonatkoznak. Sajnos mivel az adott intervallum összes értékelése ebbe a csoportba kerül, előfordulhat, hogy jogos észrevételek is off-topic címkét kapnak. A Steam megnyugtatott mindenkit, hogy természetesen ezek az értékelések is láthatóak, olvashatóak maradnak, csak nem számítanak majd bele az összesítésbe, de ha valaki ragaszkodik ezekhez, kikapcsolhatja a funkciót.

Szerintetek jó dolog, hogy a Valve ilyen módon próbálja ellehetetleníteni a trollokat, vagy a review bombingnak igenis teret kell engedni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)