Hirdetés

Az új Steam beállítások keresztbe tettek a Steam Spy-nak

|

A legutóbbi Steam frissítés óta szinte mindent elrejthetsz a profilodban a játszott óráidtól a meglévő címeiden át.

Hirdetés

A Valve még több lehetőséget adott a felhasználóknak arra, hogy elrejtsék az olyan adataikat, melyeket nem szeretnének megosztani bárkivel. Ha például nem akarod, hogy a fél világ a Final Fantasy XIV-be beleölt 4000 órád miatt nézzen rád csúnyán, akkor megvan a lehetőséged, hogy elrejtsd ezt a számot.

Hirdetés

Igazából nem az új beállítási lehetőségek, hanem az új alapbeállítások tettek be a Steam Spynak. Ennek az oldalnak alapvetően semmi köze a Valve-hoz, és hivatalosan nincs kapcsolatban a Steammel, így a nyilvánosan elérhető adatokból dolgozott. Ezt úgy tehette meg, hogy a régi rendszerben minden Steam profil adat publikusra volt állítva. Persze akkor is el lehetett rejteni dolgokat, de ezt a felhasználók csak egy apró része lépte meg. Most azonban minden profil adat "csak barátoknak" alapbeállításon van. Ezzel vége is a Spynak.

Mivel mindenki Steam könyvtára, játékideje és egyéb adata rejtve van, így az oldal nem fog tudni üzemelni a továbbiakban. Mivel fordult a helyzet, és csak kevés felhasználó fogja publikusra rakni az adatait, már nem lesz elég nagy a minta alap ahhoz, hogy a rendszer megbízható statisztikákkal tudjon szolgálni. Eddig tartott a móka.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)