Hirdetés

SteamOS - új funkciókat ad a Steamhez

|

A Valve bejelentette a Steam OS operációs rendszert és vele együtt a Steam vadonatúj funkcióit is.

Hirdetés

A Valve megígérte és ma annak rendje és módja szerint be is jelentette a saját operációs rendszerét, ami a Steam OS nevet kapta. Mindazonáltal a Steam univerzumát vadonatúj - az OS-hez kapcsolódó - funkciók is bővítik majd, ezekről olvashattok a folytatásban bővebben is.

Streaming otthon

A Steam újdonságait a streaming lehetősége nyitja, amelynek köszönhetően hamarosan arra is képesek leszünk, hogy a saját gépünkről kedvenc játékainkat - legyen szó PC-s vagy Mac-es címről - a SteamOS-t futtató gépünkre, illetve a TV-nk nagy képernyőjére streameljük, az otthoni hálózatot igénybe véve. Ki ne szeretné a steames projektek mellett az összes Steam funkciót és online barátokat nagy képernyőn is viszont látni? Mi biztosan.

Zenék, filmek, sorozatok

A Valve megerősítette azt is, hogy rengeteg médiaszolgáltatóval dolgozik együtt azért, hogy a Steam OS debütálásától kezdve filmeket és sorozatokat nézhessünk, illetve zenéket hallgathassunk a Steamen keresztül. A Dexter utolsó évada és a Steam OS együtt? Tökéletes délutáni szórakozás.

A családon belüli megosztás

A Microsoft elképzelte, a Valve megvalósította. A legújabb Steam funkcióval 10 másik gépen oszthatjuk meg a játékainkat közeli barátainkkal és a családtagokkal, akik ráadásul mindezért még achievementet is kapnak és a mentéseket a Steam Cloudban tárolhatják. Akadnak természetesen megkötések - például egyszerre nem játszhatsz te és a barátod ugyanazzal a játékkal - de a Family Sharing vélhetően a Steam és a Steam OS legnépszerűbb újdonsága lesz.

Most te szabályzod be aput és anyut

A Family Sharing jó és hasznos dolog, de ki szeretné azt, ha a komplett rokonság tisztában lenne azzal, hogy mikor és mivel tölti a játékos az idejét? Erre találták ki azt a pozitív opciót, hogy mi szabhatjuk meg, hogy melyik könyvtárunkat ki láthatja, így amiatt sem kell aggódni, hogy a legújabb címek megjelenésekor tettetett lázat a szülők szemébe ötlő achievementek leplezik le. Ötletes?

Ezek voltak hát első körben a Steam és egyúttal a Steam OS új funkciói, de a Valve információi szerint hamarosan további részleteket is kapunk az újdonságokról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)