Hirdetés

Új streamelő szolgáltatást tesztelt a Valve

|

Továbbfejleszti a Steam élő közvetítésre szolgáló részét a cég, ami Steam.tv néven fut majd.

Hirdetés

Nemrég egy nagyobb ráncfelvarráson esett át a Steam kezelőfelülete - különös tekintettel a csevegésre és a közösségi funkciókra -, de úgy tűnik, más újdonság is lapul a szolgáltatás kapcsán a Valve tarsolyában. Nemrég beregisztrálták a Steam.tv domain-nevet, ahol egyből tartottak is egy próbaközvetítést. Ennek ugyan nem lett volna szabad nyilvánosnak lennie, de legalább így megtudtunk néhány dolgot a várható funkciókról.

Hirdetés

A Steam.tv a készítők elmondása szerint a jelenleg is elérhető Steam Broadcasts továbbfejlesztett változata lesz és az élő közvetítések követését néhány közösségi funkcióval egészíti majd ki. A rövid ideig elérhető tesztoldalon a Dota 2 International jelenleg tartó csoportkörét követhették figyelemmel a nézők (a Valve szerint az a cél, hogy a hamarosan kezdődő kieséses szakaszt már a frissített Steam.tv-n nézhessük), ami közben minden steames csevegőszobánkhoz hozzáférhettek. De a teszt alapján egy-egy közvetítés követéséhez is létrehozhatunk majd külön chatszobákat, sőt, akár élőszóban is beszélgethetünk haverjainkkal, a lehető legközelebb kerülve ahhoz az élményhez, amikor egymás mellett ülve nézünk mondjuk egy e-sport-meccset. A készítők nyilatkozata alapján hamarosan élesben kipróbálhatja mindenki az új felületet, addig is az alábbi néhány képen tudjátok megnézni, milyen is lesz a Steam.tv.

Kérdéses továbbá, hogy mennyire próbál az új platform segítségével agresszívan beszállni a Valve a Twitchcsel és a YouTube Gaminggel folytatott versenybe az első számú livestream-oldal szerepéért és hogy mekkora sikerre számíthat a továbbfejlesztett szolgáltatás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)