Hirdetés

A Valve megpiszkálta a Steam algoritmusát, hogy ne csak a népszerű címeket lássuk

|

A cél az volt, hogy az ajánló részleg ténylegesen a felhasználó ízléséhez igazodjon, és esetleg kevésbé népszerű címeket is feldobjon.

Hirdetés

Nyilván nem emberbaráti szeretet vezérelte a Valve-ot, amikor a személyes ajánló részleget szerelgették. Ha több olyan cím bukkan fel a felhasználó ajánlásai között, melyek érdekelhetik őt, akkor jó eséllyel növekedni fog a kattintások és a vásárlások száma is. Ettől függetlenül az eredmény mindenképpen felhasználóbarát.

Hirdetés

A rendszer finomításába beletartozott az, hogy letekerték a legjobban értékelt címek listájának hatását a címke alapú ajánlás rendszerére, és változtattak azon is, hogy a Steam hogyan számolja ki egy játék népszerűségét.

Ez végül ahhoz vezetett, hogy a játékosok egy sokkal inkább személyre szabott ajánlási felületet kaptak, ennek köszönhetően pedig növekedett a hajlandóság arra, hogy meg is nézzék vagy vegyék azokat. A változtatásokat először a felhasználók egy kisebb bázisán tesztelték le, azonnal látványos eredmények születtek. Az egyedi és átlagos játékoldal látogatások száma is nagyban növekedett, szóval a kísérlet bejött.

A változtatások már a teljes felhasználói bázis felé is élesedtek, így a jövőben várhatóan nálatok is változni fog az ajánlott játékok listája. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)