Hirdetés

Töröltek a Steamről egy fejlesztőt, mert manipulálta az értékeléseket

|

A Valve kiebrudalta a Steamről az egyik fejlesztőt és kiadót, valamint eltávolította az összes eladásra kínált játékát is. A bizonyítékok alapján jogosan.

Hirdetés

A Valve már korábban is szigorúan fellépett a Steamet megmérgező csalók ellen, valamint a felhasználói értékeléseket is átkalapálta, hogy felvegye a harcot a manipulatív véleményekkel. A legújabb fejlemény az, hogy egy stúdió ezeket vegyítve próbálta meg kijátszani a rendszert.

Hirdetés

Az Insel Games olyan viszonylag ismeretlen játékokat tudhatott a portfóliójában, mint a Guardians of Ember és a Wild Buster: Heroes of Titan, azonban az összes eladásra bocsájtott projektjét törölte a Valve, miután rájöttek, hogy a fejlesztőcsapat manipulálta az értékeléseket. Hamis fiókokat készítettek és pozitív kritikákkal halmozták el a saját játékaikat, amelyek így sokkal jobb képet festettek a címekről, mint amilyenek voltak valójában. Az ügy akkor robbant ki, amikor a Redditre felkerült egy bizonyíték, az Insel Games vezetőjének e-mailje, amelyben arra kéri az alkalmazottakat, hogy írjanak pozitív értékeléseket a Wild Buster: Heroes of Titanról, ellenkező esetben könnyen elveszíthetik a munkájukat.

Akik már beszerezték a stúdió játékait, azok természetesen megtarthatják őket, a hozzáférésük nem veszik el, viszont az Insel Games nem árulhatja őket tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)