Hirdetés

Steam és Xbox One között is lesz cross-play?

|

A jelek szerint előfordulhat, hogy a jövőben a Valve népszerű platformja és a Microsoft konzolja között is működni fog ez a dolog.

Hirdetés

Már számos játékban elérhető a cross-play funkció, amelynek köszönhetően nem számít, milyen platformon játszik az ember, hiszen például a konzolosok is együtt játszhatnak a PC-sekkel. Ráadásul könnyen lehet, hogy a Steam is beszáll a buliba hamarosan.

Hirdetés

Összesen nyolc új steames bétafájl került fel a Githubra, és az egyikben van egy olyan string, ami engedélyezi a rendszer számára, hogy hozzáférjen egy adott Steam ID-hez. Ez önmagában még nem túl érdekes, ám rögtön alatta ott van egy "xbox_pairwise_id" nevű opcionális string, aminek a működéséről egyelőre még nem sokat tudni, de előfordulhat, hogy ez segít majd a Steamnek felismerni egy Xbox Live ID-t.

Ha beigazolódnak ezek a találgatások, akkor elképzelhető, hogy a közeljövőben a Valve platformja és az Xbox One között is lesz cross-play, aminek biztosan jó néhányan örülnének.

Ti szoktatok együtt játszani a konzolos, vagy épp PC-s pajtásokkal a másik platformról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)