Hirdetés

Steamre érkezik a Dolphin, a GameCube és Wii emulátor

|

Nem kell már sokat várni a megjelenésre, korai hozzáférésben lesz először elérhető.

Hirdetés

Láttunk már nagyon furcsa játékokat és szoftvereket a Steamen, és ugyan a következő nem megbotránkoztató, vagy erőszakos, rendkívül szokatlan kategóriába tartozik, ami egyáltalán nem gyakori a platformon.

A GameCube és Wii játékokat emuláló Dolphin a fejlesztők ígérete szerint 2023 második felében ingyenesen válik majd elérhetővé a Steam kínálatában.

Ugyan konkrét megjeleni dátumot még nem kapott a projekt, a Steamen már elérhető az emulátor hivatalos oldala, ahol hozzáadhatjuk a várólistánkhoz. A leírás szerint a fejlesztők több hónapos munkája ölt testet a Dolphin Steames verziójában, a megjelenés közeledve pedig több információt is el fognak árulni a verzió képességeivel kapcsolatban.

Hirdetés

Az emulátor majdnem egyidős a GameCube-bal, sokáig azonban nem igazán volt megbízható. 2007-ben nyitott forráskódú programként támadt fel, azóta pedig rengeteg fejlődött. Támogatja a modern kontrollereket, a 4K-s felbontást, a gyors mentést és az online többjátékost is.

A fejlesztők nem győzik hangsúlyozni, a Dolphin nem biztosít játékokat, ahhoz, hogy használható legyen, a leendő tesztelőknek rendelkezniük kell a játszani kívánt cím eredeti példányával, amit egy kompatibilis formátumba átalakítva lehet majd elindítani az emulátorban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)