Hirdetés

Stephen King egy gáláns ajánlattal járult hozzá az Alan Wake megszületéséhez

|

A horror királya nagyvonalúan reagált, amikor a Remedy felkereste a fejlesztés során.

Hirdetés

Az idei évben már eddig sem szenvedtünk hiányt a remek játékokban - elég csak a kiválóan sikerült Dead Space feldolgozásra, a Diablo IV-re vagy a Final Fantasy XVI-ra gondolni - az előttünk álló hónapokban pedig további izgalmas megjelenésekkel számolhatunk.

Az egyik ilyen a 2010-es Alan Wake-et folytató Alan Wake II, amelyben a címszereplő író és egy általa megálmodott FBI-ügynök minden eddiginél félelmetesebb kalandjait élhetjük át egy alternatív dimenzióban. A fejlesztő Remedy kreatív igazgatója, Sam Lake még a Summer Game Festen beszélt a játékról, ahol a hivatalos bemutató utáni interjúk során az első rész egy érdekes kulisszatitkát is felidézte.

Hirdetés

Aki játszott az eredeti Alan Wake-kel, vagy a 2021-ben megjelent felújított változattal, az még emlékezhet, hogy a misztikumban bővelkedő történet a főszereplő monológjával indít, Stephen Kinget idézve a borzongatás egyik alapszabályáról.

"Stephen King egyszer azt írta, hogy a rémálmok a logikán kívül léteznek, a magyarázatokban pedig nem sok örömet lehet találni, ezek ellentétesek a félelem költészetével. Egy horrortörténetben az áldozat folyton azt kérdezi, hogy "miért?", ám erre nem lehet magyarázat, és nem is szabad, hogy legyen. A megválaszolatlan rejtély az, ami a legtovább velünk marad, és ez az, amire a végén emlékezni fogunk. A nevem Alan Wake, és író vagyok."

- szólnak a játék kezdő sorai, amelyek a horror királyának egy 2010-ben megjelent véleménycikkén alapulnak. A találó felütéshez természetesen King engedélyét is ki kellett kérni, Sam Lake visszaemlékezése alapján pedig a legendás író kimondottan nagyvonalúan állt a dologhoz.

"Az eredeti Alan Wake megalkotásakor nagyon, de nagyon kétségbeesetten szerettem volna tőle egy idézetet a kezdéshez. Úgy tudom, hogy 1 dollárt kért a felhasználás jogáért. Nagyon nagylelkű volt."

- mesélte az Eurogamernek kreatív igazgató, aki nemcsak az arcát kölcsönözte a címszereplő karakter számára, de a történetet is maga jegyzi. A szóban forgó King-citátum már csak azért is szerencsés választás, mert az író munkássága nagyban inspirálta az Alan Wake világát, aminek bizonyára a második részben is lesznek nyomai.

Az Alan Wake II október 17-én fut be PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S konzolokra.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)