Hirdetés

Ghost of Tsushima - valódi kenjutsu mesterekkel dolgoztak a fejlesztők

|

A Ghost of Tsushima egy történelmi játék, a Sucker Punch fejlesztői pedig nem vették félvállról a hitelesség kérdését.

Hirdetés

Az idei E3 egyik legkiválóbb játéka volt a Sucker Punch stúdiójában készülő Ghost of Tsushima, melyben a szamurájok korában indulhatunk egy izgalmas és természetesen küzdelmekkel teli utazásra. A fejlesztők persze szeretnék minél hitelesebben ábrázolni a választott korszakot, ennek érdekében pedig egyenesen Japánból hívtak meg igazi kenjutsu mestereket, hogy segítsenek egy kicsit.

Hirdetés

Igen különleges vendégeket fogadott magához a stúdió, ugyanis a Tenshinryu Hyohou harcművészeti iskolát még a 17. században alapították és rendkívül elismert szamurájok tanításait adják tovább a mai napig. Az iskolában jelenleg kenjutsu (kardforgatás), battojutsu (a kard előrántásának művészete) oktatása történik elsősorban, de egyéb közelharci fegyverek használatát is tanítják.

Mindig öröm látni, amikor egy játék fejlesztői törekednek a pontosságra és bevonják a szakértőket a kreatív folyamatba és mondanunk sem kell, hogy állati kíváncsiak vagyunk rá, hogy az itt végzett munka mennyire látszik majd meg a végeredményen.

A Ghost of Tsushima megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, viszont azt tudjuk, hogy kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni. 

Ti mennyire várjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)