Hirdetés

Súlyos ára volt annak, hogy elkészülhetett 2021 egyik legjobb játéka

|

A Betheshda lemondott egy másik, a rajongók által várt projektről azért, hogy megvalósulhasson a Deathloop.

Hirdetés

Bár a játékosokat megosztotta, a szakújságírók zömét sikerült az ujja köré csavarnia az Arkane Lyon legutóbbi játékának, a Deathloopnak. A számost díjjal, köztük nem egy Év játéka-címmel jutalmazott alkotás születésének körülményeiről az Arkane Studios alapítója, Raphaël Colantonio mesélt a Rock Paper Shotgunnak egy interjú keretében, amiből érdekes részletek derültek ki.

Egyebek mellett az is, hogy valójában sokkal kisebb léptékű projektként indult, méghozzá azért, mert a Bethesda a 2017-es Prey és az ugyanabban az évben megjelent Dishonored: Death of the Outsider után nem tudta eldönteni, mi legyen az Arkane következő nagy játéka, és kellett valami, ami addig is lefoglalja a csapatot. A kiadó hezitált zöld utat adni a Dishonored 3-nak, mert bár a széria mindkét korábbi része, valamint az imént említett önálló kiegészítő is kiváló kritikákat kapott, az eladásoknak nem sikerült átütniük az üvegplafont, magyarán egyszerűen nem érdekeltek elég vásárlót ezek a játékok.

Hirdetés

Colantolio elmondása szerint ezért egy kisebb, kísérleti játékon kezdtek el dolgozni, és ahogy formálódott a koncepció, úgy vált egyre lelkesebbé a Dishonored IP-t jegelő Bethesda, majd szorgalmazta, hogy legyen benne multiplayer, esetleg mikrotranzakciók és újrahasznosítható tartalom. Akkoriban a játékipar jelentő része roguelike-lázban égett, az Arkane Austin is a Prey roguelike kiegészítőjét kalapálta Mooncrash címmel, ezért az Arkane Lyon is ezen az úton haladt tovább, és öntötte végső formájába az időhurkos lövöldét. Colantolio elismerte, hogy eddigre a projekt akkorára hízott, hogy a büdzséjéből akár a Dishonored 3-at is tető alá hozhatták volna.

A Deathloop 2021. szeptember 14-én jelent meg PC-re és PlayStation 5-re, majd egy évvel később Xbox Series X|S-re.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)