Hirdetés

Súlyos hackertámadás érte a Robloxot

|

Egy csalónak sikerült bepaliznia az egyik fejlesztőt, nagy a baj.

Hirdetés

Figyelmeztető jelleggel érzékeny, személyes adatokat és fejlesztői dokumentumokat posztolt egy hacker egy fórumon, miután bejutott a Roblox rendszerébe és ellopta azokat. Az volt a cél, hogy megzsarolja a népszerű játékfejlesztő platformot - amellyel az amerikai gyerekek fele játszik valamilyen formában -, ám úgy tűnik, a csaló hoppon maradt, a vállalat nem vevő az ilyesmire. 

Az adatokhoz hozzájutott a Vice magazin techrovata, a Motherboard; rengeteg személyes adatot találtak a legnépszerűbb fejlesztőkről és játékaikról. A 4 GB-nyi dokumentum és kép tele van e-mail-címekkel és a játékosok adataival megtöltött táblázattal. Ez a mennyiség csak az ellopott "csomag" töredéke; a hacker figyelmeztetésnek szánta, azt üzente vele, közzéteszi a többit is, ha a Roblox nem fizet.

Hirdetés

A vállalat közölte a Vice-szal: ahogy megtudták, mi történt, már léptek is, megerősítették a biztonsági rendszerüket és azon vannak, hogy az ilyesmit a jövőben megelőzhessék. Az biztos, hogy fizetni nem fognak. A jelek szerint a hacker (vagy hackerek) nem lefizették a fejlesztőt, akitől az adatokat lopták (történt már ilyen is), hanem adathalász módszerekkel szálltak rá, és egy ponton sikerült átverniük. 

A jelenleg 68 milliárd dollárra értékelt Roblox rendszerében újra és újra előfordul, hogy csalók megszereznek a platformon játékokat építő felhasználóktól ezt-azt (legyen szó egy-egy tárgyi elemről, vagy akár az egész játékról), majd pénz reményében zsarolni kezdik vele; ez az eset azonban jóval súlyosabb, az egész rendszert érintő botrány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)