Hirdetés

Summer Game Fest - a Game Awards szervezői egy virtuális E3-at hoznak el

|

Geoff Keighley és csapata Summer Game Fest néven fog össze számos, online követhető eseményt, amik a legnagyobb kiadók újdonságait mutatják be nekünk.

Hirdetés

A koronavírus miatt idén elmaradó E3 helyére több kisebb rendezvény és előadás igyekszik befurakodni, hogy megismertesse a játékosokat az idei és az elkövetkező évek legérdekesebb játékaival. A sorból pedig az iparág nagyágyúja, Geoff Keighley sem marad ki, igaz, a Game Awards kitalálója a hagyományos kiállítások koncepciójától alaposan elrugaszkodott.

Hirdetés

A Keighley személyéhez fűződő kezdeményezés a Summer Game Fest nevet kapta és egy nagy esemény helyett számos, az interneten keresztül is élvezhető aktivitást fog össze májustól egészen augusztusig. Egyfelől számíthatunk livestreamekre, amik úgy tűnik, a hagyományos sajtókonferenciákra fognak hasonlítani, ámbátor népes közönség nélkül. Keighley-ék a fel- és levezető műsorért felelnek majd a kiadói előadások alkalmával, amik közül az utolsó a Gamescom Opening Night Live lesz augusztus 24-én. A közvetítések mellett a helyszínen kipróbálható játékdemók helyére beugró, online letölthető próbaverziókat is ígérnek a szervezők, így például a júniusban esedékes Steam Game Festival is az eseménysorozat részét képezi majd, de más platformokon (ezek közül az Xbox került megerősítésre) is tölthetünk majd le különböző játszható bemutatókat.

A Summer Game Fest egyik vonzerejét jelentheti az is, hogy olyan kiadók is beszállnak majd, akik az E3 helyett inkább saját fórumaikon szokták megmutatni a legnagyobb érdeklődésre számító projektjeiket. Erről egy Twitter-bejegyzést osztottak meg a szervezők, a további részvevőket ígérő "első fázis" felirat alatt olyan cégek logói kaptak helyet, mint a 2K Games, az Activision, a Bandai Namco, a Bethesda, a Blizzard, a Bungie, a CD Projekt RED, a Warframe-et hegesztő Digital Extremes, az Electronic Arts, a Private Division, a Riot Games, a Square Enix, a Valve (Steam), a WB Games, illetve az idén új konzollal jelentkező PlayStation és Xbox sem maradnak ki a mókából.

Az eseménysorozat állomásairól a Summer Game Fest egyelőre inkább csak teaserként működő weboldalán is megtaláljátok majd a legfontosabb infókat. Például azt, hol nézhetitek majd az egyes streameket, ugyanis ezek általában az adott konferenciát tartó kiadó saját csatornáin futnak majd, ráadásul felbukkanhatnak Facebookon, Twitchen, YouTube-on, Mixeren, sőt, még Twitteren is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)