Hirdetés

Több mint 100 000 dollárért kelt el ez a Super Mario Bros. példány

|

A legtöbb pénz, amit valaha fizettek egy videojáték kazettáért, de az árának volt is oka.

Hirdetés

A gyűjtők komoly pénzeket hajlandóak letenni egy-egy kifogástalan állapotban lévő ritkaságért, láttuk ezt már 2017-ben is, amikor valaki 30 000 dollárt fizetett egy bontatlan, tökéletes Super Mario Bros. példányért.

Hirdetés

A most 100 150 dollárért (ez napi árfolyamon egyébként 28 242 000 forint) elkelt darabnak van egy különlegessége. A Nintendo először csak limitált mennyiségben, kiválasztott piacokon adta ki a Super Mario Bros. kazettát, és ez az első teszthullám más csomagolást kapott. Ahelyett, hogy a doboz körbe lett volna fóliázva, itt egy egyszerű, kör alakú, Nintendo feliratú matrica jelezte a bontatlanságát. Egy ilyen kiadást megszerezni nagyon nehéz, ezért is került ennyibe.

A játékot egy trió fizette ki: Zac Gieg, egy videojáték üzlet tulajdonosa, Rich Lecce, egy pénzérme és játékgyűjtő, illetve Jim Halperin, aki a Heritage Auctions tulajdonosa. Ez volt az az aukciós ház, ahol elkelt a ritkaság.

Halperin számára ez már csak azért is megérte, mert az aukciós háza így komoly publicitást kapott. Függetlenül attól, hogy ez etikailag mennyire szép dolog, az eladó megkapta a pénzét, a srácok pedig megkapták a játékukat. Mindenki boldogan jött ki az üzletből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)