Hirdetés

Super Mario Odyssey - nincs többé Game Over képernyő

|

Game Over van a Game Over képernyőnek. A Mario játékok egy szép hagyományát áldozták fel a fejlesztők a gördülékenyebb játékmenet oltárán.

Hirdetés

A játékosoknak soha többé nem kell aggódnia amiatt, hogy egy rossz fordulónál a Game Over feliratot találják a Super Mario Odysseyben. A fejlesztők japán Twitter profilján talált posztból derült ki, hogy halál esetén Mario elszór 10 érmét, és próbálkozhat is újra a félresikerült ugrással.

Akárhányszor bénázunk, nincs Game Over, inkább csak az érméinktől szabadít meg minket a játék. Akkor sem hal meg, ha nincs éppen aprója. A cél ezzel az, hogy a játékosnak ne kelljen újra és újra a semmitmondó képernyőt bámulnia, ha bénázik, hanem egyszerűen csak ugorhasson neki újra a feladatnak mindenféle extra szívatás nélkül.

"Azért is szerettünk volna megszabadulni ettől, hogy a játékos gond nélkül felfedezhesse a királyságot, és ne rántsa ki semmi az élményből."

Yoshiaki Koizumi, a játék producere a Polygonnak adott interjújában tette egyértelművé a dolgot. Igaz, hogy a Game Over képernyő szép hagyománya volt a sorozatnak, de engem az azon való álldogálás és az onnan történő visszatöltés hosszas procedúrája sokkal jobban idegesített, mint az, hogy elbénáztam az ugrást. Most picit örülök, hogy ilyen már nem lesz.

A Super Mario Odyssey megjelenése 2017. október 27-én várható Nintendo Switchre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)