Hirdetés

Kitiltották a YouTube-ról a Super Mario Odysseyt idő előtt streamelő videóst

|

A Nintendo viszonya egyébként is kényes a különböző videósokkal, de aki a megjelenés előtt streameli a Super Mario Odysseyt, még a szokottnál is keményebb elbánásban részesül.

Hirdetés

A Nintendo komolyan gondolja, hogy ők legalább annyit tesznek hozzá a videókhoz és livestreamekhez, mint azok a tartalomgyártók, akik ezeket feltöltik, így például a YouTube-ra felkerülő ilyen jellegű tartalmak reklámbevételeinek egy részére is igényt tartanak. A szerzői jogaik védelmében viszont nemrég a szokásosnál is keményebb eszközökkel léptek fel, így egy streamer hónapokig nem fér hozzá a csatornájához.

Hirdetés

A helyzetet némileg bonyolítja, hogy tulajdonképpen a hongkongi videós, akit a Nintendo kérésére megfenyített a YouTube, maga nem követett el szabálysértést, mikor a megjelenés előtt kezdte el közvetíteni a játékot, csupán kihasznált egy kiskaput. Néhány viszonteladó próbált meg versenyelőnyhöz jutni azzal, hogy a Super Mario Odyssey hozzájuk beérkezett példányait idő előtt elkezdték árusítani, így jutott a platformerhez a szóban forgó streamer is. A Nintendo viszont a rajt előtt semmiképp sem szeretne spoilereket látni a neten, így minden, az Odysseyből származó felvételeket tartalmazó videója törlésre került a site-ról, ő maga pedig három hónapra veszítette el a fiókjához való hozzáférés. Ezt a példát látva valószínű, hogy a többi, hasonló módszerekkel készülő videós tartalomra is lecsap majd a kiadó, de így is belefuthatunk spoilerekbe a neten.

Mit gondoltok, jogos volt az ügyeskedő videós büntetése, vagy a kelleténél durvább volt a Nintendo beavatkozása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)