Hirdetés

Survarium - ilyen lesz a szabad világ

|

A Survarium fejlesztői legújabb blogposztjukban a játék egyik legjobban várt módjáról, a Freeplay módról beszéltek, melyben szabadon bejárhatunk egy hatalmas világot, de ha karakterünk elhalálozik, mindennek vége.

Hirdetés

A S.T.A.L.K.E.R. egyfajta szellemi utódjának tartott Survarium egyelőre csak hagyományos PvP módokban játszható, de hamarosan valódi MMOFPS formát ölt, és megnyit előttünk egy hatalmas, veszélyes világot.

A legfrissebb fejlesztői napló a Freeplay módot mutatja be, melyben adott egy az eddigieknél lényegesen nagyobb zóna, ahol a környezetünk veszélyeivel és más játékosokkal ugyanúgy meg kell küzdenünk. Az egyes helyszíneken korlátozzák, hogy hányan lehetnek egyszerre, mert azt szeretnék, hogy a játékosok ritkán találkozzanak másokkal. Aki el akar hagyni egy helyszínt, annak a pálya széléig kell utaznia, és ott megerősítenie szándékát, hogy helyét egy kezdő vehesse át.

Hagyományos küldetések mellett (amiket bizonyos zónák eléréséhez kötelező lesz teljesíteni, valamint ezek viszik előre a sztorit) véletlenszerű események és mellékküldetések is előfordulnak. Mivel nincs konkrét elosztás, és az, hogy ki melyik csoporthoz csatakozik, pusztán a játékosokon múlik, lesz olyan, hogy összeállunk valakivel, és míg mi véletlenszerűen azt a feladatot kapjuk, hogy védjünk meg egy bázist, társunknak épp el kell azt pusztítania. Körülbelül kétóránként kerül sor egy „viharra”, a szerveren lévő játékosok 15 perccel előtte értesítést kapnak, és ha nem akarnak elhalálozni, menedéket kell keresniük. Ha elindul a visszaszámlálás, új játékos már nem csatlakozhat. A vihar után a pályán szétszórva rengeteg értékes tárgyat találni, amiket érdemes gyorsan begyűjteni, mert néhány megsemmisül.

A Freeplay módban fejleszthetjük karaktereinket, egyensúlyozhatunk a karmával, tapasztalati és reputációs pontokat, valamint pénzt szerezhetünk. Aki jól viselkedik, barátságosan áll másokhoz és nem csinál megkérdőjelezhető dolgokat, annak növekszik a karmája, aki ész nélkül gyilkolja a többi játékost, annak csökken. Az, hogy kinek milyen a karmája, mindenki számára látható, és egy rossz karma nyilván nem tesz minket barátságossá, ráadásul a questek egy része is függ tőle. Ez kivételesen nem veszik el, ha karakterünk meghal; ha új karaktert kezdünk, ugyanúgy áll majd a mutató.

A free-to-play-nek szánt Survarium jelenleg nyílt bétaként játszható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)