Hirdetés

Svéd kézben a JoWooD és a The Adventure Company

|

A svéd Nordic Games vásárolta meg a csőd szélére jutott osztrákokat és a kalandjátékokra szakosodott kiadót.

Hirdetés

Húsvét előtt néhány nappal tettünk eleget szomorú kötelességünknek, és számoltunk be a szebb napokat látott JoWooD kiadó kimúlásáról. Teljesen bizonytalanná vált így olyan franchise-ok sorsa, mint a Painkiller, a Gothic, a SpellForce és a Pokoli Szomszédok.



A semmiből azonban feltűnt egy szőke (ha már egyszer svéd) herceg fehér lovon, és megvásárolta az osztrák kiadót, annak brandjeit, illetve játékkatalógusát, és leányvállalatait is. Utóbbiak közé tartozik a The Adventure Company (Syberia, Still Life, stb.), aminek egy ideje már a honlapja sem él. A Nordic Games úgy döntött, hogy mindkét céget talpra állítja, a Bécsben idén nyitott Nordic Games GmbH égisze alatt. Első körben a JoWooD korábbi sikercímeinek újrakiadásával fogunk találkozni, a svédek külön kiemelték a SpellForce, Painkiller, Arcania (Gothic), The Guild, Panzer Elite, Lagend of Kay, The Nations, Safecracker és Neighbours from Hell sorozatokat és játékokat.
Lars Wingefors elnök-vezérigazgató a sajtóközleményben kifejtette, hog új rendszereket, eljárásokat és üzleti etikát kívánnak meghonosítani, hogy ne csak erőre kapjon a vállalat, hanem erős is maradjon.


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)